Όλο και πιο κοντά στην απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Πώς απαντά ο Αρχηγός

Προβληματισμός επικρατεί σε Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης, όσον αφορά στα επεισόδια που διαδραματίζονται εντός, αλλά και εκτός των γηπέδων ποδοσφαίρου, με την εμπλοκή οπαδών, αφού για ακόμη μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα, μερίδα οπαδών αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους, με τη βία. Οι αρμόδιοι ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να αποφευχθούν τα εν λόγω επεισόδια, στους επόμενους αγώνες και προς αυτή την κατεύθυνση, έχει τεθεί και πάλι η πρόταση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

Είναι γεγονός, πως επεισόδια σημειώνονται σχεδόν σε κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που φέρνει τεράστιο προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα η αρμόδια υπουργός ξεκαθάρισε πως η κάρτα φιλάθλων φαίνεται να είναι αποτελεσματική. 

Σε ξεκάθαρη του τοποθέτηση ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε πως «σύμφωνα με τις πρόνοιες  της νομοθεσίας, η Αστυνομία σε συνεννόηση με την ΚΟΠ θα επανεξετάσουμε το θέμα για συγκεκριμένες ομάδες ή και συγκεκριμένους αγώνες».

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός «το θέμα μας έχει απασχολήσει από το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν βλέπαμε ότι κάποιοι δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της  νομοθεσίας. Είχαμε δει τόσο τους υπευθύνους ασφαλείας, όσο και την ΚΟΠ σε συνάντηση που είχαμε. Επίσης, στη Λάρνακα μέλη της Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων είχαν δει και συνομιλήσει όλα τα τεκταινόμενα, επί των ζητημάτων βίας στα γήπεδα. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν, τις ομάδας τους και τους οπαδούς τους, ώστε να αποφύγουμε το ενεχόμενο να έχουμε νέα επεισόδια, τα οποία ενδεχομένως να φέρουν τραυματισμούς ή και καταστροφές σε περιουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σε ελάχιστους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν επεισόδια, ο Αρχηγός υπέδειξε πως η Αστυνομία διαθέτει αρκετούς πόρους «και μάλιστα τώρα που έχει επεκταθεί το Σαββατοκύριακο, από την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, τόσο σε εξοπλισμούς, drones, ελικόπτερα και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Ο κ. Παπαθεοδώρου θέλησε να ξεκαθαρίσει και κάποιες σκιές που δημιουργήθηκαν με δηλώσεις του στο παρελθόν, αναφέροντας πως «επειδή οι προηγούμενες δηλώσεις είχαν χαρακτηριστεί ως αδυναμία της Αστυνομίας, δεν είναι αδυναμία, είναι χρήση των προνοιών της νομοθεσίας. Αν αυτό πρέπει να γίνει για να προστατεύσουμε ζωές, αυτό θα εισηγηθούμε».

Από πλευράς της, η πολιτική προϊστάμενος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, σε δικές της δηλώσεις, θέλησε να δώσει συγχαρητήρια στον Αρχηγό, αλλά και τα μέλη της Αστυνομίας «που επενέβησαν άμεσα, τάχιστα, έχουν προλάβει τα γεγονότα και ολοκληρώθηκε ευτυχώς το παιχνίδι χωρίς περεταίρω προβλήματα».

Κληθείσα να απαντήσει στις επικρίσεις για την κάρτα οπαδού, η υπουργός σημείωσε ότι «δεν συμφωνώ ότι η κάρτα φιλάθλου δεν φέρνει αποτελέσματα, αφού και με κάρτα φιλάθλου βλέπουμε κάποιους οπαδούς, εντός των γηπέδων να συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν είναι ορθός. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι μηχανισμοί λειτουργούν, όταν οι επιτηρητές δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν, η Αστυνομία τάχιστα επενέβη και απέτρεψε οτιδήποτε χειρότερο. Είναι καιρός πλέον να λέμε τα καλά της Αστυνομίας και να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που της ανήκουν».

Σε ερώτηση για τα επεισόδια, που διαδραματίστηκαν και μετά το πέρας του αγώνα, έξω από το Τσίρειο και τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία για το συγκεκριμένο συμβάν, η κα. Δράκου απάντησε ότι «πάντοτε έχει σχεδιασμούς η ηγεσία της Αστυνομίας, για αντιμετώπιση τέτοιων επεισοδίων και πιστεύω ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της επεμβαίνει και δρα σωστά. Από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας, είναι ευθύνη και αυτών που έχουν την αρμοδιότητα για τους οργανωμένους οπαδούς, για τον έλεγχο των γηπέδων και θα πρέπει οι ευθύνες να καταλογίζονται εκεί που ανήκουν».

Δειτε Επισης

Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών
H ανακοίνωση της Ανόρθωσης για τη Γενική Συνέλευση-Ορίστηκε Διοικούσα Επιτροπή μέχρι τις 10 Μαΐου
ΒΙΝΤΕΟ: Εννέα γκολ στο στάδιο Άλφαμεγα και τρίποντο για την ΑΕΛ