Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Έστειλε μήνυμα η ΚΟΠ μέσω Δικαστή, η μπάλα πίσω στην Αστυνομία για τα επεισόδια

  07/12/2022 18:16
Έστειλε μήνυμα η ΚΟΠ μέσω Δικαστή, η μπάλα πίσω στην Αστυνομία για τα επεισόδια

Έστειλε μήνυμα η ΚΟΠ μέσω Δικαστή, η μπάλα πίσω στην Αστυνομία για τα επεισόδια

  07/12/2022 18:16

Την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων σε αγώνες εκτός έδρας, επανέφερε η Αστυνομία στο τραπέζι, στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός Τσίρειο, η οποία μεταξύ άλλων άφησε σκιές κατά της ΚΟΠ, λέγοντας πως την αποστάλθηκαν τρεις επιστολές για το ζήτημα, χωρίς ωστόσο να απαντήσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βαριές καμπάνες, ηχηρή απάντηση-Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τεσσάρων ομάδων

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα όχθη, διαμηνύεται πως επιχειρείται από πλευράς Αστυνομίας ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από την ουσία του θέματος σε σχέση με τα έκτροπα και τις ευθύνες της, ειδικότερα εκτός γηπέδου που είναι η καθ΄ ύλη αρμόδια να επιβάλει την τάξη, με κάποιους πιο καχύποπτους να θεωρούν πως η στάση της Αστυνομίας ήταν επί σκοπού, ώστε να επαναφέρει το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης των φιλάθλων, προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της και να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και προκειμένου να επιβάλει την απαγόρευση της μετακίνησης οπαδών. Ενδεικτική ήταν η ανακοίνωση της ΑΕΛ, που εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της Αστυνομίας.

 Η Αστυνομία ανέφερε πως απέστειλε τρεις επιστολές στην ΚΟΠ, η οποία ωστόσο από την πλευρά της, από τις 10 Νοεμβρίου 2022, εισάκουσε τις εκκλήσεις και συμπεριέλαβε στους πειθαρχικούς της κανονισμούς την ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς και είχε προαναγγελθεί και από την Ομοσπονδία στις 4 Νοεμβρίου.

Η πρώτη απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για μετακίνηση φιλάθλων για τέσσερις ομάδες στον αμέσως επόμενο εκτός έδρα αγώνα, έρχεται και ως απάντηση της ΚΟΠ, η οποία στέλνει το μήνυμα πως έλαβε μέτρα από την πλευρά της, συμπεριλαμβάνοντας στις ποινές την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ρίχνοντας ξανά πίσω το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία και σε όλους τους αρμόδιους για να αναλάβουν μέτρα και από την πλευρά τους.

Υπενθυμίζεται, πως λόγω των ποινών του Αθλητικού Δικαστή, χωρίς οπαδούς κόντρα με την Ομόνοια, θα αναμετρηθεί ο Απόλλωνας, ενώ η Ανόρθωση θα στερηθεί τους οπαδούς της, στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που οπαδοί συγκεντρωθούν έξω από τα γήπεδα για να στηρίξουν τις ομάδες τους ή προκαλέσουν οποιαδήποτε έκτροπα εκτός, η ευθύνη είναι πλέον της Αστυνομίας.

Σημειώνεται πως παρά τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός Τσιρείου, μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν προέβη σε οποιαδήποτε σύλληψη, ενώ οπαδικές σελίδες αναρτούν τα «επιτεύγματα» τους στο διαδίκτυο. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας