Βαριές καμπάνες, ηχηρή απάντηση-Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών τεσσάρων ομάδων

Την ώρα που η Αστυνομία έριχνε το μπαλάκι της ευθύνης στην ΚΟΠ για την απαγόρευσης φιλάθλων, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο Τσίρειο, ήρθε η απάντηση της μέσω του Αθλητικού Δικαστή, αφού συμπεριέλαβε στους πειθαρχικούς του κανονισμούς την ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων, ο οποίος έριξε τις πρώτες βαριές καμπάνες. Κίνηση, η οποία πλέον ρίχνει πίσω το μπαλάκι της ευθύνης στην Αστυνομία και στον κάθε αρμόδιο, ώστε να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του με πράξεις. 

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Λεμεσού:

(α) για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα (έσπασαν καθίσματα και έγραφαν στους τοίχους συνθήματα), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας. 

(β) για ρίψη αντικειμένων από οπαδούς της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού/26.11.2022 (12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:

(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα και για  πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας. 

(β) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2022-2023.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο.

στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας–ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας:

(α) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(γ) για ρίψη αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο μετά την λήξη του αγώνα  (προς τα ball boys) και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί και κροτίδες) στην κερκίδα, στην αντίπαλη κερκίδα (κροτίδα) και στον αγωνιστικό χώρο (κροτίδα) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας–ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:

(α) για είσοδο στον αγωνιστικό χώρο οπαδών της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. 

Απόφαση: Πρόστιμο.

 (β) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην Ανατολική  κερκίδα κατά την διάρκεια του αγώνα που είχε στόχο τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(γ) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυροτεχνήματα και κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(δ) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο  κατά την διάρκεια του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(ε) για επεισόδια  που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας  μετά το τέλος του αγώνα (έριχναν πέτρες προς τους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας κατά την αποχώρηση τους από το γήπεδο απειλώντας να προκαλέσουν ζημιά στους ποδοσφαιριστές και σε άλλα άτομα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο),  κατά παράβαση του άρθρου  4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π

Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας. 

(στ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (αλκοολούχες μπύρες) από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA  περιόδου 2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο.

στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ Αμμοχώστου:

(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (πυροτεχνήματα και πυρσοί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(β) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο  κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα και για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσοί) στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(β) και 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(γ) για κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών (αλκοολούχες μπύρες και ζιβανία) από οπαδούς της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα,  κατά παράβαση του άρθρου 7 του Κεφ. VII της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA  2022/2023 και του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.

Απόφαση: Πρόστιμο.

(δ) για επεισόδια  που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά το τέλος του αγώνα (άναψαν φωτιές στην κερκίδα που προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο του σταδίου απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και σε άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες) γεγονότα που προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας,  κατά παράβαση του άρθρου  4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π και για σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια και στο τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

Απόφαση: Πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στον αμέσως επόμενο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας. 

στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση περιόδου 2022-2023 ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/27.11.2022(12η Αγωνιστική).

Δειτε Επισης

Το χαμόγελο του Παπουλή, η χειραψία με Λάρκου και το «26» που άφησε
H κίνηση Ενσούε σε ΑΠΟΕΛίστες, το τετ-α-τετ Ουζουνίδη-Σοφρώνη και ο Πετρίδης
Τα λουλούδια στις κυρίες και οι παρουσίες στα boxes του Παπαδόπουλος
Ο σεβασμός των κόουτς, το τσαγανό του Κακουλλή και ο... Νορβηγός Τσε Γκεβάρα
Τα χαμόγελα στο Ηλίας Πούλλος και η προετοιμασία ενόψει ΑΕΛ
Η σέλφι του Τάμαρι και τα πρώτα κλικς του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (pics)
Οι περούκες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Παπαδόπουλος (pics)
Τα καρναβαλίστικα καπέλα, οι κουβέρτες και τα... πιστόλια της ΑΕΛ
Οι πορωμένοι ΑΠΟΕΛίστες και ο Ντε Βινσέντι με το κινητό στο χέρι (pics)
«Ντύνεται» γαλαζοκίτρινη σιγά-σιγά η Βασιλεία (pics)