Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ

Ο Έρικ Τεν Χαγκ αποδεικνύει μέρα με τη μέρα πως το πλάνο του μπορεί να αποφέρει καρπούς και να επαναφέρει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο κυνήγι τίτλων εντός και εκτός αγγλικών συνόρων. Οι «κόκκινοι διάβολοι», μάλιστα, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετρούν μόνο μια ήττα, ενώ παράλληλα συνεχίζουν σε τέσσερις διοργανώσεις.

Ήταν 22/11/2022 όταν έγινε γνωστό πως ο Πορτογάλος αποχωρεί οριστικά από την ομάδα. Το τελευταίο του παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2022 όπου η Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Άστον Βίλα. Έκτοτε ο ίδιος αποχώρησε με αιχμές από το Μάντσεστερ και η ομάδα έψαξε τον τρόπο να πορευτεί χωρίς τον 38χρονο σταρ.

Έπειτα από πλέον 3 μήνες χωρίς τον CR7 η Γιουνάιτεντ έχει αγωνιστεί σε 20 επίσημα παιχνίδια. Ο απολογισμός; 16 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα, από τη πρωτοπόρο Άρσεναλ και με γκολ στο 90’! Μιλάμε για μία εξαιρετική πορεία που φέρνει την ομάδα στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις 5 βαθμούς μακριά από τη κορυφή της Premier League (αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από τους πρωτοπόρους «κανονιέρηδες»).

Επιπλέον ο Ολλανδός τεχνικός έχει κατορθώσει να κρατήσει την ομάδα του ΚΑΙ στις τέσσερις διοργανώσεις που συμμετέχει: παρουσία στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στη Νιούκαστλ τη προσεχή Κυριακή για να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ζωντανή και στη φάση των «16» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Γουέστ Χαμ, ενώ μετά και τη μεγάλη χθεσινή πρόκριση στο Europa League κόντρα στη Μπαρτσελόνα με 2-1 συνεχίζει και στην Ευρώπη.

Γίνεται λοιπόν φανερό πως ένας σούπερ σταρ δεν φέρνει αναγκαστικά την άνοιξη. Χωρίς να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αξία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουνάιτεντ έχει βρει τον δρόμο της χωρίς εκείνον, ενώ φαίνεται να έχει επέλθει και η ηρεμία που έλειπε από τα αποδυτήρια της ομάδας.

Πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στρέφει τη προσοχή της στον τελικό με τη Νιούκαστλ, αλλά και στο προσεχές ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» στις 5 Μαρτίου.

Πηγή: sportfm

Δειτε Επισης

Η Ομοσπονδία της Αργεντινής επιβεβαίωσε την απουσία του Μέσι στα φιλικά στις ΗΠΑ
Πριν γίνει «μερένχε», ο Εμπαπέ μπορεί να μπει δυνατά στην κουβέντα για τον Γάλλο GOAT
Αποχωρεί το καλοκαίρι από τη Φούλαμ και αναλαμβάνει την εθνικής της Γουινέας-Μπισάου ο Μπόα Μόρτε
Ένας τραυματισμός στον αστράγαλο βάζει τέλος στο απίθανο σερί του Γκριζμάν με την εθνική Γαλλίας
Η ανακοίνωση-απάντηση της Νότιγχαμ Φόρεστ για την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που της επιβλήθηκε
Επίσημο: Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ
Oρίστηκε για τις 4 Ιουνίου η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων για τον θάνατο του Μαραντόνα
Το απίθανο ρεκόρ του Γκριεζμάν σταματά στην Ελλάδα λόγω τραυματισμού
Η πρόταση της Ουνιόν Βερολίνου στον Πικέ-«Η μπύρα και το λουκάνικο είναι με το μέρος μας»
Με αυτές τις ποινές απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα