Ατυχής προσδοκία και λανθασμένη απόφαση ΑΠΟΕΛ για Ζαχίντ

Με αφορμή την πρόσφατη απόδοση του Γκάιας Ζαχίντ στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Μπεσίκτας, η ελλαδική ιστοσελίδα Sportime φιλοξενεί αφιέρωμα στη θητεία του 25χρονου άσου στον ΑΠΟΕΛ.

Το δημοσίευμα τιτλοφορείται «Όταν στην Κύπρο τον αποκαλούσαν πιτσαδόρο!» και αναφέρει:

Γκάιας Ζαχίντ: Αν θα πιάσει στον Παναθηναϊκό είναι πολύ νωρίς να κριθεί… Υπάρχουν, όμως, δείγματα γραφής. Αρχικά, πρώιμα. Που δείχνουν ότι ο παίκτης αυτός διαθέτει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά, τα οποία δεν υπήρχαν σε κανέναν άλλον στο ρόστερ. Ίσως μόνο στον Μπουζούκη. Ο Νορβηγός δεν ήρθε στην καλύτερη κατάσταση, τον Ιούλιο, στην Ολλανδία. Ο Γιώργος Δώνης ποτέ δεν τον είχε δει πιο βαρύ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη στο Sportime. Χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, να βρει πατήματα και το αποτέλεσμα της προόδου φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Μπεσίκτας. Όπου με το κάθετο παιχνίδι του, σέρβιρε γκολ όποτε ήθελε…

Νωρίς να γίνει λόγος για δικαίωση, ωστόσο στη φάση αυτή αιτιολογείται ο αγώνας που έδωσε ο Νίκος Νταμπίζας ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα του προπονητή. Αν και, προς το φινάλε της υπόθεσης, πριν το αίσιο τέλος ο Δώνης είχε συμμετοχή στο να κλείσει η συμφωνία δανεισμού για 1 χρόνο από τον ΑΠΟΕΛ.

Σεζόν με 17 ασίστ!
Ο 24χρονος Νορβηγός δεν έκανε τη διαφορά άμεσα στους Κύπριους, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό τους. Μεσογειακό ταπεραμέντο οι Νησιώτες, περίμεναν τάχιστα βοήθεια, ουσία, θέαμα. Οι συστάσεις από τη Βαλερένγκα, το καλοκαίρι του 2017, ήταν καλές. Ο Δώνης σίγουρος πως βρήκε παίκτη που θα του κάνει τη διαφορά.

Με 9 γκολ και 14 ασίστ τελείωσε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Στον Championship Round πρόσθεσε 1 τέρμα και 3 τελικές πάσες ακόμη. Στο Champions League δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, για να βρει δίχτυα χρειάστηκε να πιάσει τον Οκτώβρη! Το νικητήριο τέρμα με την Αλκή εκτός (0-1 την 1/10/2017).

Οι οπαδοί στην Κύπρο άρχισαν να τον φωνάζουν πιτσαδόρο! Παρατσούκλι με τάσεις κοινωνικού ρατσισμού. «Λόγω του ότι δεν τον έπιανε το μάτι σου», ήταν η εξήγηση… Ασχολίαστο. Ότι δεν κάνει ρε παιδί μου, πως είναι για να ασκεί μόνο το συγκεκριμένο -και άκρως σεβαστό- επάγγελμα. Στο 6μηνο, με τον Ζαχίντ να ρολάρει, «έσκασε» πρόταση από την Μπασακσεχίρ ύψους 3,4 εκατ. ευρώ.

«4 εκατ. ευρώ για έναν πιτσαδόρο;»
Αρνητικός ο ΑΠΟΕΛ, ήθελε τη ρήτρα των 4,5 εκατ.! Ατυχής προσδοκία και λανθασμένη απόφαση, όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Όταν έγιναν αυτά και οι Τούρκοι πίεζαν, πριν αρνηθεί ο κυπριακός σύλλογος, ο Γιώργος Δώνης σε μία συνέντευξη Τύπου είχε χρησιμοποιήσει το παρατσούκλι των οπαδών με δόση χιούμορ. Υπερασπιζόμενος τον παίκτη του: «Θα μιλήσω λίγο χιουμοριστικά. Πως είναι δυνατόν να δώσει ομάδα 3-4 εκατ. για έναν πιτσαδόρο; Στο ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι απαξιωτική η κριτική, όταν ένας παίκτης έρχεται από καινούριο περιβάλλον και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Και μετά από 4 μήνες υπάρχει ομάδα που δίνει 3-4 εκατ. ευρώ.

Έχω μάθει να κάνω υπομονή με τους ποδοσφαιριστές μου. Και αυτοί που ασκούν κριτική πρέπει να μαθαίνουν, αλλά τα προσπερνάμε αυτά και κανένας δεν θυμάται τα προηγούμενα. Ο Ζαχίντ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Στο ποδόσφαιρο κάθε αθλητής έχει την τιμή του. Από εκεί και πέρα υπάρχει ρήτρα που θα εξαρτηθεί από το αν η ομάδα που τον θέλει θα τη χρησιμοποιήσει».

Ο… πιτσαδόρος Ζαχίντ σίγουρα έχει τη δυνατότητα να κάνει… delivery ό,τι πιο γευστικό υπάρχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Την παραγωγή φάσεων και γκολ.

Δειτε Επισης

Πράσινη παράνοια για την Ομόνοια 29Μ-Ξεπέρασε τις 2.000 η προπώληση για το ντέρμπι τίτλου
Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς