Βόμβα αποχώρησης από τον Λαμ

O Φίλιπ Λαμ αποχωρεί από τη δράση το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο δεν θα αποδεχθεί την πρόταση να συνεχίσει στην Μπάγερν ως αθλητικός διευθυντής, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της "SPORT BILD".

Το γερμανικό μέσο αποκαλύπτει ότι ο αρχηγός των Βαυαρών ανακοίνωσε στην ομάδα την απόφαση που όλοι περίμεναν εδώ και μήνες, της πρόωρης αποχώρησης από το ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν επέλεξε και την κατάληξη που του πρότεινε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε.

Ο 33χρονος δεξιός μπακ αμφιταλαντευόταν σχετικά με τον επόμενο χρόνο, για τον οποίο έχει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Γερμανίας. Αποφάσισε να μην το εξαντλήσει και να το ακυρώσει το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο δεν απάντησε θετικά στην πρόταση του Ρουμενίνγκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αιτία είναι ο ρόλος που θα έχει στον σύλλογο την επόμενη μέρα, αφού εκτός από αθλητικός διευθυντής, δεν θα αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως συνέβαινε με τον προκάτοχό του, Ματίας Ζάμερ, από το 2012-2016, αλλά θα είναι απλά μέλος του εποπτικού συμβουλίου, όπως ίσχυε με τον Κρίστιαν Νέρλινγκερ από το 2009 μέχρι το 2012.

Ως εκ τούτου, ο σύλλογος προχωράει στο plan b που υπήρχε εδώ και καιρό, στον αθλητικό διευθυντή της Γκλάντμπαχ, Μακ Έμπερλ, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο Ούλι Χένες.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, η πορεία του Λαμ στην Μπάγερν θα ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση μετά από σχεδόν 22 χρόνια. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής άρχισε τη σταδιοδρομία του στον σύλλογο το 1995 από τις ακαδημίες και μετά από έξι χρόνια έκανε ντεμπούτο με τη δεύτερη ομάδα. Τον Νοέμβριο του 2002 και μετά από δύο πρωταθλήματα εφήβων, έκανε το επόμενο βήμα στην πρώτη ομάδα, σε αγώνα Champions League με τη Λανς.

Η παρουσία των Βιλί Σανιόλ και Μπισέντε Λιζαραρού οδήγησαν στον δανεισμό του για δύο χρόνια στη Στουτγκάρδη, όπου με προπονητή τον Φέλιξ Μάγκατ αποτέλεσε μέλος μιας εξαιρετικής "φουρνιάς" των Σουηβών. Συνέχισε να αγωνίζεται, δε, σε διάφορες θέσεις (αμυντικός μέσος, αριστερό μπακ) από την κανονική του.

Επέστρεψε στο Μόναχο το καλοκαίρι του 2005 και μόλις ξεπέρασε μία ρήξη χιαστών, κατάφερε να καθιερωθεί και να πατήσει την κορυφή με την Μπάγερν και την εθνική Γερμανίας. Έφτασε να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2014.

Την Κυριακή κόντρα στη Σάλκε συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με την Μπάγερν, έχοντας και 16 γκολ, ενώ έχει 64 συμμετοχές (3 γκολ) με τη δεύτερη ομάδα, 71 συμμετοχές (3 γκολ) με τη Στουτγκάρδη και 113 συμμετοχές (5 γκολ) με τα "πάντσερ".

Συνολικά έχει πανηγυρίσει εντός των τειχών επτά πρωταθλήματα, έξι κύπελλα, ένα Ligapokal, τρία Supercup και εκτός των συνόρων το Champions League, το Super Cup και το Μουντιάλ Συλλόγων του 2013.

Με τη Γερμανία, πλην του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, έφτασε μέχρι την τρίτη θέση στις διοργανώσεις του 2006 και του 2010, ενώ υπήρξε φιναλίστ στο Euro 2008, αλλά και στο Euro κ-19 του 2002.

 

Δειτε Επισης

«Μας έδειξαν την καλύτερη εκδοχή τους, εμείς όχι»
Σούπερ Βίνι και «όρθια» η Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν στη ματσάρα του Μονάχου
Οι ενδεκάδες στη «γιγαντομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ενρίκε: Η πίεση είναι ευλογία, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το ποδόσφαιρό μας
Δικαιώνει τη Νότιγχαμ ο Γουέμπ-«Έπρεπε να της δοθεί ένα πέναλτι κόντρα στην Έβερτον»
Επιβραβεύει τον Μαρέσκα με νέο συμβόλαιο η Λέστερ
Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές