Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές

Για την κατάκτηση του πρωτάθλημα με τη Στεάουα Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, μίλησε ο Ηλίας Χαραλάμπους.

«Σε ευχαριστώ για τις ευχές και ολόκληρη την Κύπρο που μου έστειλε μηνύματα για το πρωτάθλημα, είναι σημαντικό για εμένα. Δεν είμαι σίγουρος εάν είμαι ο πρώτος Κύπριος στο εξωτερικό που κατακτάει πρωτάθλημα, όμως δεν έχει σημασία αν είμαι ο πρώτος. Ελπίζω να είμαι ένας καλός οδηγός, για να βγουν και άλλοι ντόπιοι προπονητές στο εξωτερικό γιατί το αξίζουν ως άνθρωποι. Πήγα στην ομάδα την περασμένο Απρίλιο και νιώθω χαρούμενος για την επιτυχία», δήλωσε ο Κύπριος τεχνικός μιλώντας στον Super Sport FM.

Για τα πανηγύρια με τον Μπεκάλι είπε ότι, «μετά από την πίεση της χρονιάς, ήρθε η στιγμή των πανηγυρισμών για όλους μας. Ήταν εννιά χρόνια η ομάδα χωρίς πρωτάθλημα».

Για τη νίκη με τη Φαρούλ ο Ηλίας Χαραλάμπους ανέφερε πως, «ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε, χρειαζόμασταν έναν πόντο. Τα παιδιά δείξανε τρομερό χαρακτήρα, έκαναν τεράστια προσπάθεια και είμαι χαρούμενος για την απόδοση τους».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανέφερε ότι, «ήταν σπουδαία πρόκληση για εμένα, διότι ανέλαβα μεγάλο σύλλογο όπως η Στεάουα. Είχα στο μυαλό μου να φύγω για το εξωτερικό. Είναι σημαντικό για εμένα. Είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως προπονητής και είναι κάτι διαφορετικό. Με τη βοήθεια του Θεού πάντα θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο και ευελπιστώ σε αντίστοιχες μέρες. Όταν είσαι προπονητής έχεις περισσότερες ευθύνες, διότι έχεις να διαχειριστείς αρκετά σε μία ομάδα. Ποδοσφαιριστές, προέδρους, τα media, τον κόσμο. Εντελώς διαφορετικό από το να είσαι ποδοσφαιριστή».

Για το ποια ήταν τα συστατικά για την κατάκτηση του τίτλου είπε ότι, «το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν τα αποδυτήρια. Είχαμε τρομερά αποδυτήρια και ποιότητα. Γενικά όλο το οικοδόμημα εδώ στην ομάδα, δουλεύει πολύ καλά. Μετά από το παιχνίδι με τη Ραπίντ, κάναμε συνεχόμενες νίκες. Καμιά φορά από τις ήττες παίρνεις τα θετικά, μας βοήθησε πάρα πολύ».

Για τον κόσμο της Στεάουα είπε ότι, «το κλίμα είναι πανηγυρικό. Το πανηγυρίζουν παντού, όλη η χώρα πανηγυρίζει. Σε δύο εβδομάδες θα γίνε φιέστα με γεμάτο γήπεδο, γύρω στις 55 χιλιάδες. Θα έχουμε και αρκετούς Κύπριους που θα έρθουνε στο Βουκουρέστι».

Σε ερώτηση εάν θα συνεχίσει στην Στεάουα και τη νέα χρονιά είπε ότι, «τελειώνει το συμβόλαιο μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και εγώ και η ομάδα. Δεν είχαμε χρόνο να συζητήσουμε η αλήθεια να λέγεται, λόγω της πίεσης και του φόρτου εργασίας. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Περνάω πολύ καλά και θα έχουμε χρόνο τώρα να συζητήσουμε με την ομάδα. Έχει πάντα τον πρώτο λόγο η Στεάουα. Ένα χρόνο χωρίς ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία. Έχει τον πρώτο λόγο 100%».

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»