Νίκη στο 91' η Μπενφίκα επί της Ζενίτ

O καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα ήταν αυτός που την λύτρωσε κόντρα στην Ζενίτ, με τον Ζόνας στο 91' να της χαρίζει τη νίκη με 1-0, δίνοντάς προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Κακό το ματς γενικά στην Λισαβόνα, με την Ζενίτ σαφώς ανέτοιμη μετά την διακοπή στο ρωσικό πρωτάθλημα και τους "αετούς" ελαφρώς καλύτερους.

Βασικός ο Ανδρέας Σάμαρης, έπαιξε σε όλο το ματς, κάνοντας καλή εμφάνιση, ενώ στην 11άδα ήταν και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος δεν απείλησε και αντικαταστάθηκε στο 62'.  
 

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0

Σκόρερ: 91' Ζόνας

Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)


Απογοητευτικό το πρώτο ημίχρονο στην Λισαβόνα, χωρίς καμία καλή φάση, με την Μπενφίκα να απειλεί δύο φορές με Πίτσι και Ζόνας, ενώ η Ζενίτ είχε μόνο μια κακή εκτέλεση φάουλ του Χουλκ.

Ο Αξέλ Βιτσέλ στο 52' είχε δύο ευκαιρίες, με τον Ζούλιο Σέζαρ να αποκρούει το σουτ, ενώ μετά το κόρνερ μπλόκαρε την μπάλα ο Βραζιλιάνος από την κεφαλιά του Βέλγου μέσου.

Ο πρώτος που αντικαταστάθηκε ήταν ο Κώστας Μήτρογλου στο 62', με τον Ραούλ Χιμένες μπαίνει στην θέση του, ενώ στο 69' η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ήρθε για την Μπενφίκα, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει το σουτ του Γκαϊτάν, ο οποίος είχε και δεύτερη ευκαιρία (επαναφορά), αλλά αστόχησε.

Ανέβασε την απόδοσή της η πορτογαλική ομάδα και 3 λεπτά αργότερα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζαρντέλ αστόχησε από κοντά, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Λίντελεφ.

Στο 90' ο Ντομένικο Κρίσιτο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Αντρέ Αλμέιδα, ο Γκαϊτάν εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζόνας με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, χαρίζοντας τη νίκη στους "αετούς".
 
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λίντελεφ, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι (71' Καρσελά), Γκαϊτάν, Ζόνας, Μήτρογλου (62' Ραούλ Χιμένες).

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Γκαράι, Λόμπαρτς, Κρίσιτο, Χάβι Γκαρθία, Βιτσέλ, Σατόβ (81' Ζιρκόβ), Ντάνι (87' Μαουρίσιο), Χουλκ, Τζιούμπα (74' Κοκόριν).

*κόκκινη 90' Κρίσιτο
 
 
 

Δειτε Επισης

Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία
Νέβιλ: Αν η Νότιγχαμ δεν σταματήσει να ασχολείται με τη διαιτησία θα πέσει
Ο Αντσελότι προανήγγειλε την επιστροφή του Κουρτουά
Σλοτ: Θέλω να γίνω προπονητής της Λίβερπουλ, αισιόδοξος πως θα συμφωνήσει με τη Φέγενορντ