Ποια Τότεναμ

Η αυλαία της ευρωπαϊκής περιόδου 2018/19 πέφτει απόψε στη Μαδρίτη με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο «Μετροπολιτάνο» Τότεναμ και Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν, στο δεύτερο αγγλικό εμφύλιο μετά από τον αντίστοιχο Τσέλσι-Άρσεναλ, για τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη.

Αυτός είναι ο πρώτος αγγλικός εμφύλιος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2008 (Μάντσεστερ Γ.-Τσέλσι), ο παρθενικός στο διεθνές στερέωμα για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, αλλά ήδη ο τέταρτος για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός έχει ηττηθεί στους προηγούμενους τρεις (δύο στο Τσάμπιονς κι ένας στο Γιουρόπα Λιγκ), αλλά αισιοδοξεί πως απόψε θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσει το αρνητικό του σερί. Υπάρχει όμως τουλάχιστον ένας οιωνός που συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου και έχει ως βάση του τον… ΑΠΟΕΛ.

Η περίοδος 2018/19 σηματοδότησε την απουσία του ΑΠΟΕΛ από ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από μια εξαετία. Και σε αυτό το σημείο αρχίζουν οι συμπτώσεις:

Όπως και τώρα, έτσι και τη σεζόν 2012/13 ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ένας «εμφύλιος»: τώρα Τότεναμ-Λίβερπουλ, τότε Ντόρτμουντ-Μπάγερν.

Όπως και τώρα, έτσι και προ εξαετίας ο Κλοπ ήταν παρών στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως και τώρα, έτσι και τότε η ομάδα του είχε γνωρίσει μόνο μια ήττα στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης.

Όπως και τώρα, έτσι και την περίοδο 2012/13, αυτή η ήττα είχε έλθει στην ημιτελική φάση -και δη επί ισπανικού εδάφους (0-3 από Μπαρσελόνα και 0-2 από Ρεάλ αντιστοίχως).

Όπως και τώρα, έτσι και προ εξαετίας η συγκεκριμένη ήττα δεν είχε στοιχίσει στον Κλοπ λόγω μιας εντός έδρας τεσσάρας (4-0 την Μπαρσελόνα και 4-1 τη Ρεάλ αντιστοίχως).

Μένει να φανεί, αν τώρα όπως και τότε ο Γερμανός τεχνικός θα μείνει με άδεια χέρια -προς τέρψη του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, των παικτών και των φίλων της Τότεναμ…
 

Δειτε Επισης

Στην προεπιλογή της Εθνικής Κροατίας για το EURO 2024 ο Ίβουσιτς
Η Ακαδημία OMONOIA FC διοργανώνει για πρώτη φορά Summer School-Όλες οι πληροφορίες
Στο στάδιο Άλφαμεγα οι αγώνες της Πάφου στην Ευρώπη-«Θα διεκδικήσουμε και τους δυο τίτλους»
Στην ΑΕΚ μέχρι το 2026 ο Άνχελ Γκαρσία
Το σημερινό πρόγραμμα του EURO U-17
«Η Πάφος έπαιζε μόνη της στον τελικό, ας έκανε κάτι ο Αναστασίου στο ημίχρονο να αλλάξει ο αγώνας»
Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο