Τέλος εποχής για το Champions League

Όπως και ο τελικός του Europa League την περασμένη Τετάρτη (29/5), έτσι και ο τελικός Τότεναμ – Λίβερπουλ θα μεταδοθεί μόνο από τη Cytavision και μόνο για τους συνδρομητές της,  σημαίνοντας έτσι το τέλος της εποχής που η UEFA επέβαλλε οι τελικοί να μεταδίδονται σε ανοικτή ζώνη, κάτι που ίσχυε από καταβολές του θεσμού το 1992.
 
Πλέον από τα νέα συμβόλαια που υπογράφει η UEFA με τα τηλεοπτικά δίκτυα – όπως αυτό με τη Cytavision για την τριετία 2018-2021 – έχει απαλειφθεί η υποχρέωση για μετάδοση του τελικού σε ανοικτή ζώνη.
 
Τα προηγούμενα χρόνια η Cytavision «αναγκαζόταν» να παραχωρεί έναντι… πινακίου φακής ένα μικρό πακέτο αγώνων (μαζί και τον τελικό) σε κανάλι ανοικτής ζώνης, λόγω του κανονισμού ο οποίος έχει αλλάξει.
 
Πρόκειται για μια ρύθμιση που εκτός από τη Cytavision έχει φέρει χαμόγελα ικανοποίησης σε ιδιοκτήτες καφετεριών, μπυραριών και μπαρ καθώς το τετράδιο κρατήσεών τους για την πρώτη  ημέρα του Ιούνη έχει συμπληρωθεί εδώ και δύο βδομάδες σε ορισμένες περιπτώσεις.
 
Στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο τελικός μεταδίδεται μόνο από καλωδιακή τηλεόραση. Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα όπου εκτός από την OTE TV το ματς θα δείξει και η ΕΡΤ.
 
Στη Μεγάλη Βρετανία το ΒΤ Sport θα μεταδώσει τον αγώνα και σε ανοικτή ζώνη μέσω του πακέτου τηλεόρασης Virgin TV, του Youtube και το btsport.com. Σε Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία το ματς μεταδίδεται μόνο συνδρομητικά ενώ στην Ιταλία θα το δείξει και η RAI σε ανοικτή ζώνη.
 
Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν πάνω από 380 εκατομμύρια τηλεθεατές σε περισσότερες από 200 χώρες. Συγκριτικά, τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία είδαν 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι (εκ των οποίων 885 εκατομμύρια τηλεθεατές και οι υπόλοιποι διαδικτυακοί θεατές) ενώ τον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου (super bowl) παρακολούθησαν μόλις 100 εκατομμύρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Με Βάρντι η Λέστερ και στην Premier League
Πιθανή η επιστροφή του Τεν Χαγκ στον Άγιαξ, αν φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μετά τη Χαλ, ο Ατζούν Ιλιτζαλί επενδύει και στη Μάριμπορ!
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές
Ο Ρονάλντο πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην Κρουζέιρο
Συμφωνία για ανώτατο όριο δαπανών στην Premier League
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης: Πράξη πρώτη στον ημιτελικό των… τροπαίων
Οι ένδεκα ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στο Champions League της νέας σεζόν
Στο κόλπο για Γκρίνγουντ η Γιουβέντους
Επιστροφή στις νίκες για τη Τζένοα με τριάρα στην Κάλιαρι