Πιέζει η Ντόρτμουντ για Champions League, αντέχει η Βόλφσμπουργκ

Με τον ενθουσιασμό της... μοναξιάς στην κοιλάδα του Ρουρ, ύστερα από το μαθηματικό υποβιβασμό της Σάλκε, η Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της απέναντι στη σκληροτράχηλη Ουνιόν, αλλά το 2-0 για την 30ή αγωνιστική της Bundesliga δεν κατάφερε να τη φέρει πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League.

Ύστερα από τη μακρά περίοδο ξηρασίας από τέρματα, που έσπασε προ ημερών με τα δύο γκολ κόντρα στη Βέρντερ, ο Έρλινγκ Χάλαντ θα μπορούσε να κάνει σερί, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε στο 27' δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αντιθέτως, εκεί κατέληξε η προσπάθεια του Μάρκο Ρόις στη συνέχεια της φάσης, με τους δύο επιθετικούς των Βεστφαλών να συνεχίζουν να συνδυάζονται άψογα, έστω και κατά λάθος. Ο αγώνας παρέμεινε θεαματικός και με την επανεμφάνιση του Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος συμμετείχε στη φάση του τέρματος του Ράφαελ Γκερέιρο, που "σφράγισε" τη νίκη.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τζαν (59' Νταχούντ), Ρέινα (76' Μπραντ), Μπέλιγχαμ (90+1' Ρέινιερ), Ρόις, Αζάρ (59' Σάντσο), Χάλαντ

ΟΥΝΙΟΝ: Λούτε, Τρίμελ, Φρίντριχ, Κνόχε (73' Σλότερμπεγκ), Λεντς, Πρέμελ (80' Γκέντνερ), Άντριχ, Ίνγκβαρτσεν, Κρούζε (73' Τόιχερ), Έντο (58' Μπίλτερ), Μούσα (73' Πογιάνπαλο)

Το πρόβλημα ήταν πως το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και η ομάδα που καταδιώκει η Ντόρτμουντ. Η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της ελλιπούς Στουτγκάρδης και παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού την ανέκτησε απ' την Άιντραχτ. Ο αγώνας άρχισε εντυπωσιακά, με τους Ξάβερ Σλάγκερ και Βόουτ Βέχορστ να σκοράρουν για τους φιλοξενούμενους και ενδιάμεσα τον Φίλιπ Φέρστερ να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει με πέναλτι.

Οι απουσίες των Σουηβών, μεταξύ των οποίων και ο τιμωρημένος Ντίνος Μαυροπάνος, δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια για ανατροπή των δεδομένων. Το γκολ του Γιανίκ Γκέρχαρτ στο 2ο μέρος την κατέστησε αδύνατη και απλά ο Γκονσάλο Κάστρο στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Κόμπελ, Άντον, Καραζόρ, Κεμπφ, Μάσιμο, Έντο, Αμαντά (71' Κάστρο), Κουλιμπαλί, Φέρστερ (70' Ντιντάβι), Κάλαϊτζιτς (80' Σισέ), Κλίμοβιτς (63' Τσουρλίνοφ)

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστελς, Μπακού, Πόνγκρατσιτς, Μπρουκς, Ρουσιγιόν, Σλάγκερ (66' Γκιλαβογκί), Άρνολντ, Μπρέκαλο (76' Γκίντσεκ), Φίλιπ (66' Μεχμέντι), Γκέρχαρτ, Βέχορστ (88' Μπιάλεκ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 20 Απριλίου

Κολωνία - Λειψία 2-1 (46', 60' Χέκτορ - 59' Χαϊνταρά)

Μπάγερν - Λεβερκούζεν 2-0 (7' Τσούπο Μότινγκ, 13' Κίμιχ)

Αρμίνια - Σάλκε 1-0 (50' Κλος)

Αϊντραχτ - Άουγκσμπουργκ 2-0 (37' Χιντερέγκερ, 58' Σίλβα)

Τετάρτη 21 Απριλίου

Χέρτα - Φράιμπουργκ Αναβλήθηκε

Ντόρτμουντ - Ουνιόν 2-0 (27' Ρόις, 88' Γκερέιρο)

Χόφενχαϊμ - Γκλάντμπαχ 3-2 (48', 65' Κράμαριτς, 60' Μπεμπού - 25' Πλεά, 45+1' Λατσάρο)

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 1-3 (90+1' Κάστρο - 13' Σλάγκερ, 29' Βέχορστ, 65' Γκέρχαρτ)

Βέρντερ - Μάιντς 0-1 (16' Σάλαϊ)

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Πρόστιμο στην Μπαρτσελόνα για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών