Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ καθάρισαν για τους Βεστφαλούς

Ξεκίνημα με το... δεξί για τη Ντόρτμουντ στο Champions League. Η ομάδα της Μπορούσια φιλοξενήθηκε από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και έφυγε με το «διπλό», νικώντας με σκορ 2-1, χάρη σε τέρματα των Μπέλινγκχαμ και Χάαλαντ.

Oι Βεστφαλοί μπήκαν καλύτερα στο ματς και σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του αγώνα, βρήκαν δίχτυα δύο φορές, ενώ είχαν και άλλες δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά, 18χρονος ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ με πολύ ωραίο τελείωμα, έπειτα από ασίστ του Μενιέ, άνοιξε το σκορ και έκανε το 1-0 στο 20ο λεπτό και έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς του Champions League.

Λίγο αργότερα (27') η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χάαλαντ για να διπλασιάσει τέρματά της, ενώ ένα λεπτό μετά ούτε ο Ρόις κατάφερε να σκοράρει. Τελικά, πριν τελειώσει το ημίχρονο (45+3') ο Χάαλαντ έδωσε τη λύση, με τον Νορβηγό να κάνει το 2-0 από κοντά, έπειτα από μία τρομερή ενέργεια του Μπέλινγκχαμ. 

Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ, με τον Μίτσι Μπατσουαγί να φτάνει κοντά σε δύο περιπτώσεις. Στο 60ο λεπτό ο Bέλγος φορ έπιασε μια καλή κεφαλιά αλλά ο Κόμπελ ήταν εκεί κράτησε το «0». Λίγα λεπτά μετά (67') ο Μπέλινγκχαμ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0,  ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ούτε ο Μπατσουαγί κατάφερε να σκοράρει,  καθώς βγήκε τετ α τετ, προσπάθησε να περάσει και τον τερματοφύλακα, αλλά ο Ελβετός πορτιέρε πρόλαβε και τον έκοψε.

Ωστόσο το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμη. Στο 71ο λεπτό ο Χάαλαντ βρέθηκε μια ανάσα από το 3-0, ωστόσο ο Έρσιν Ντεστανόγλου κατάφερε και απέκρουσε, ενώ στις καθυστερήσεις ο 19χρονος Κνάουφ είχε δοκάρι. Τελικά, στο 90+4 ο Μοντέρο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Πιάνιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. 

Πηγή: sdna

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά