Ο μάγος Μέσι σήκωσε στους ώμους του όλη την Αργεντινή και την κράτησε ζωντανή

Ο Λιονέλ Μέσι είναι η Αργεντινή. Η εξίσωση ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, όμως αποδείχθηκε περίτρανα σε ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι για την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, αφού ο απόλυτος ηγέτης της άνοιξε το δρόμο για το 2-0 επί του Μεξικού για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Με τη νίκη αυτή σε ένα κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, η Αργεντινή έμεινε ζωντανή (αν έχανε, θα αποκλειόταν από τώρα) και κρατάει την τύχη στα χέρια της στην 3η αγωνιστική, όπου αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του ομίλου Πολωνία (30/11, 21:00), την ώρα που το Μεξικό διεκδικεί την πρόκριση με τη Σαουδική Αραβία στο άλλο παιχνίδι.

Στον do-or-die αγώνα της η Αργεντινή χρειάστηκε 33 λεπτά για να καταγράψει την πρώτη απειλήτική στιγμή της, με μία εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι από πολύ πλάγια που έδιωξε ο Γκιγέρμο Οτσόα. Ως πρώτη τελική καταγράφεται μια κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 40', με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ. Οι δύο φάσεις ήταν οι μοναδικές που απείλησαν τον Μεξικανό τερματοφύλακα, με την "αλμπισελέστε" να έχει κατοχή μπάλας που άγγιζε το 70%, αλλά τις πέντε αλλαγές του Λεονέλ Σκαλόνι σε σχέση με την πρεμιέρα (οι τρεις στην άμυνα) να μην τον δικαιώνουν.

Το Μεξικό δεν έδειξε καλύτερη εικόνα, όμως έδειξε σίγουρα πιο άγρια, με σκληρά μαρκαρίσματα και κανέναν ενδοιασμό από τους παίκτες του να πέφτουν με φόρα πάνω σε αντιπάλους. Η μοναδική καλή στιγμή του ήρθε στο τέλος του 1ου μέρους με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλέξις Βέγκας που μπλόκαρε με εντυπωσιακό άλμα ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, αλλά και χωρίς αλλαγές στην εικόνα του παιχνιδιού. Η "αλμπισελέστε" πήρε κάποια μέτρα που της παραχώρησε απλόχερα του Μεξικό, το οποίο προτίμησε τη σκοπιμότητα από την ενεργητικότητα. Ένα φάουλ του Μέσι από καλή θέση κατέληξε άουτ και με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, το Μεξικό δεν έδειχνε να απειλείται από ροή αγώνα.

Όταν σε μία ομάδα υπάρχει ο εξωγήινος Αργεντινός όμως, όλα μπορούν να συμβούν. Από το σημείο που απέτυχε σε εκτέλεση φάουλ, σούταρε χαμηλά και νίκησε τον Οτσόα για το 1-0, το 8ο τέρμα του στη διοργάνωση, όσα είχε και ο Ντιέγκο Μαραντόνα (αλλά και ο Γκιγέρμο Στάμπιλε).

Το γκολ διαδέχθηκαν αλλαγές και από τους δύο προπονητές, με τον Χεράρδο Μαρτίνο να ρίχνει τους Ραούλ Χιμένες και Ουριέλ Αντούνα ψάχνοντας το γκολ και τον Σκαλόνι να εμπιστεύεται τους Εσεκιέλ Παλάσιος και Κριστιάν Ρομέρο για να κρατήσει την μπάλα και το μηδέν.

Το έργο της αποδείχθηκε σχετικά εύκολο, αφού οι Μεξικανοί δεν ανέβασαν απόδοση και δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μαρτίνες, ο οποίος δεν χρειάστηκε να επέμβει ούτε μία φορά στα τελευταία επτά.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ (63' Μολίνα), Οταμέντι, Μαρτίνες, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57' Φερνάντες), Ντι Μαρία, Μέσι, Μακ Άλιστερ, Λ. Μαρτίνες (63' Άλβαρες)

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Μόντες, Αραούχο, Μορένο, Άλβαρες, Ερέρα, Γκουαρδάδο (42' Γκουτιέρες), Τσάβες, Γκαγιάρδο, Λοσάνο (73' Αλβαράδο), Βέγκα

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)