Στα ημιτελικά του League Cup η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη της επί την Τσάρλτον

Αποστολή εξετελέσθη για τα... δεύτερα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «μπέμπηδες» του Έρικ Τεν Χαγκ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους έδωσε ο Ολλανδός απέναντι στην Τσάρλτον της τρίτης κατηγορίας και με τον «καυτό» Ράσφορντ να κλειδώνει την πρόκριση με δυο γκολ στο φινάλε τελικά επιβλήθηκαν με 3-0, σφραγίζοντας την παρουσία τους στους «4» του League Cup.

Από την πρώτη στιγμή οι γηπεδούχοι επέβαλαν την κυριαρχία τους χορτάρι, όμως χρειάστηκε μια έμπνευση του Άντονι προκειμένου να μπουν μπροστά στο σκορ. Στο 21΄ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με ασύλληπτο curler την έστειλε στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας για το 1-0. Το προβάδισμα απέβαλε το όποιο άγχος από τους παίκτες της Γιουνάιτεντ, με τον Φρεντ να αγγίζει το 2-0 στο 34΄με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

Η Γιουνάιτεντ παρέμενε κυρίαρχη και στο β΄μέρος, θα μπορούσε να είχε ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 50΄αν ο Ελάνγκα δεν ήταν εκτεθειμένος ενώ έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο κίπερ Μέιναρντ κράτησε όρθια την ομάδα του σε προσπάθειες των Γκαρνάτσο (65΄) και Έρικσεν (84΄).

Όσο το ευάλωτο 1-0 παρέμενε στον πίνακα του σκορ η Τσάρλτον πήρε προοδευτικά περισσότερα ρίσκα και ανέβηκε στο τελευταίο τέταρτο στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τον Μάρκους Ράσφορντ. Αρχικά στο 90΄ ο Άγγλος μετουσίωσε σε γκολ την αντεπίθεση των Κόκκινων Διάβολων βρίσκοντας δίχτυα σε έκτο σερί ματς, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα έγραψε το 3-0 από νέο τετ-α-τετ σαν το κερασάκι στην τούρτα μιας άνετης (υπό προϋποθέσεις) πρόκρισης.

Σβηστά στους «4» και η Νιουκάστλ

Πρόκριση στα ημιτελικά και για τη Νιούκαστλ, η οποία ξεπέρασε τον αποκλεισμό σοκ από το FA Cup και επικράτησε 2-0 της Λέστερ για να κλειδώσει την παρουσία της στον επόμενο γύρο του EFL Cup.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μπερν στο 60΄, με τον Ζοέλιντον να χαλυβδώνει το προβάδισμα στο 72΄που έστειλε τις Καρακάξες στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Πηγή: gazzetta.gr 

Δειτε Επισης

Κουρτουά, η μεγάλη επιστροφή!
Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες στο Euro 2024
Απίστευτο-Η Φρανκφούρτη ίσως χρειαστεί να χάσει για να βγει Champions League
Επίσημο: Δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρόις η Ντόρτμουντ
Μπορεί να μείνει στην Μπάγερν ο Τούχελ-«Όλα είναι πιθανά» η απάντησή του
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο στο Μπουένος Άιρες
Τα παιδιά του Μαραντόνα θέλουν να μεταφέρουν τα λείψανά του σε μαυσωλείο
Στους υπό παραχώρηση παίκτες της Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
Αβέβαιο το μέλλον του Mπρούνο Φερνάντες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο λόγος που επέστρεψε προσωρινά στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά