Τους φόρεσε γαλάζια... γιλέκα και αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Απόλλωνας

Αποστολή στη Μασσαλία: Πέτρος Πετρή - Με την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας

Με τον πιο… όμορφο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο Απόλλωνας, αλώνοντας το Βελοντρόμ με νίκη 3-1 επί της Μαρσέιγ στο φινάλε της κύριας φάσης της διοργάνωσης.

Οι γαλάζιοι με την επιτυχία αυτή τερμάτισαν στην τρίτη θέση του όγδοου ομίλου, καθώς είχε πάρει προηγουμένως και ισοπαλία (2-2) με τους Γάλλους στο ΓΣΠ, ενώ στο στάδιο της πρωτεύουσας κέρδισε την Λάτσιο (2-0).

Με την επιτυχία αυτή, η ομάδα της Λεμεσού έβαλε στα ταμεία της άλλα 570 χιλιάρικα, όσα είναι το πριμ της UEFA για τη νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
H καλή ημέρα φάνηκε από το… πρωί για την ομάδα της Λεμεσού, μιας και μόλις στο 8’ ο Μάγκλιτσα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο δόθηκε σε ανατροπή του Σκέμπρι από τον Καμαρά. Μάλιστα, ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

Οι Γάλλοι βρήκαν νωρίς τον τρόπο να ισοφαρίσουν, καθώς στο 11’ ο Τοβέν βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Βάλε για να γίνει το 1-1.

Ο Απόλλωνας, όμως, δεν πτοήθηκε και κατάφερε με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου του παιχνιδιού να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Μάγκλιτσα να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Κροάτης δέχθηκε την μπαλιά από τον Στυλιανού και με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 30’.

Με την Μαρσέιγ να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της και να ανατρέψει τα δεδομένα όπως είχαν διαμορφωθεί, ο Απόλλωνας κράτησε την μπάλα στην κατοχή του και κατάφερε να υπερασπιστεί το υπέρ του αποτέλεσμα.

Μάλιστα, στο 56’, το διεύρυνε ακόμη περισσότερο με τον Στυλιανού να πιάνει την βολίδα έξω από την περιοχή «καρφώνοντας» την μπάλα στα δίχτυα του Εσκαλέ για να σχηματιστεί το τελικό 3-1.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μαρσέιγ ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε και ο Οκάμπος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Σκόρερ: 11’ Τοβέν / 8’ πεν., 30’ Μάγκλιτσα, 56’ Στυλιανού

Κίτρινες: Σαρ, Καλέτα-Καρ / Ρομπέρζ

Κόκκινη: Καμαρά (απευθείας), Οκάμπος (δευτ. κίτρινη)

Συνθέσεις:

Μαρσέιγ (Ρ. Γκαρσία): Εσκαλέ, Σακάι, Καμαρά, Οκάμπος, Παγιέτ (75′ Εντζιέ), Στρούτμαν (59′ Σαρ), Καλέτα-Καρ, Γκουστάβο, Ραμί, Τοβέν (62′ Ράντονιτς), Λόπεζ 

Απόλλων (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Στυλιανού, Ουεντραόγκο, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Χάμπος, Μπρου (46′ Παπουλής), Μάρκοβιτς, Σαρδινέρο, Σκέμπρι (59′ Φοπαλά), Μαγκλίτσα (71′ Σουμά)

Δειτε Επισης

Άρχισε την προετοιμασία της για τους αγώνες με Λετονία και Σερβία η Εθνική
Νίκησε την Ανόρθωση και πιέζει τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ
Επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας και έφυγε νικητής από το Δασάκι ο Εθνικός
Η Ανόρθωση υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Παπαδόπουλος»
ΒΙΝΤΕΟ: Δέχθηκε παφίτικο χαστούκι ο Άρης και πέταξε την τεράστια ευκαιρία για κορυφή
Έντονος ο Σα Πίντο-«Ρώτησα τον διαιτητή για ένα σπρώξιμο του Τομανέ και μου είπε ότι δεν τον κάλεσε το VAR»
Η πρώτη αντίδραση του Αναστασίου μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ
Βασίλισσα στο αιώνιο η Ομόνοια μείωσε στο -5 από την κορυφή και έβαλε σε μπελάδες τον ΑΠΟΕΛ
Με αυτούς παρατάσσονται Πάφος και Άρης στο Στέλιος Κυριακίδης
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια μέσω VAR και το γκολ του Στεπίνσκι που σίγησε το ΓΣΠ