Αν χάσει τον κόσμο της, χάθηκε η Ομόνοια

Μια ανασκόπηση στους αγώνες των τελευταίων αγωνιστικών φτάνει για να πιστοποιήσει κανείς πόσο σημαντική για την εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Στα πλείστα παιχνίδια πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν τον Γενάρη. 
 
Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την αντεπίθεσή του και από το -7 βρέθηκε στην κορυφή, παίρνοντας τεράστια ώθηση από τους νεοαποκτηθέντες Γιαννιώτα, Μιλάνοφ και Μερκή, οι οποίοι είναι βασικοί και αναντικατάστατοι. Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Τριτσκόφσκι μια αξιόπιστη και παραγωγική λύση για το δεξί φτερό της επίθεσης, ενώ φάνηκε άτυχη με τον τραυματισμό του Μόισοφ, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Άντον Μάγκλιτσα κάνει τη διαφορά στην επιθετική γραμμή του Απόλλωνα. Με επτά γκολ σε εννέα αγώνες, ο Κροάτης επιθετικός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στη γραμμή κρούσης των «γαλάζιων» της Λεμεσού. 
 
Η έγκαιρη και ποιοτική ενίσχυση του Ιανουαρίου αποδεικνύεται καταλυτική και για άλλες ομάδες. Νέα πνοή στην επιθετική γραμμή της ΑΕΛ έδωσαν οι Πίεχ και Αγκάνοβιτς. Ντίξον και Ράνος σκοράρουν κατά ριπάς σε Ερμή και Άρη, ενώ χωρίς τους Κοδίνα και Ντε Μέλο η Πάφος FC δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε παραμονή στην πρώτη κατηγορία. 
 
Η αγωνιστική κατρακύλα της Ανόρθωσης τον τελευταίο ενάμιση μήνα συνδέεται άρρηκτα με τα εγκληματικά λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ιανουαρίου. Κανείς από τους τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν (Γκονσάλβες, Μανζορό, Κίττος) δεν πρόσφεραν το παραμικρό, ενώ στην Ομόνοια θετικό πρόσημο παίρνει ο Καρλίτος. 
 
Όποιες ομάδες είχαν εντοπίσει από νωρίς αδυναμίες και ελλείψεις που είχαν στο ρόστερ και ενισχύθηκαν με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, παρέμειναν σε τροχιά υλοποίησης των στόχων τους. Όσες κωλυσιέργησαν και δεν είχαν σωστό μεταγραφικό πλάνο, πληρώνουν τον κακό προγραμματισμό, με οπισθοχώρηση στη βαθμολογία. Απλά τα πράγματα. Οι δικαιολογίες για άδεια ταμεία δεν υφίστανται. Ο Μάγκλιτσα κοστίζει στον Απόλλωνα λιγότερα απ’ όσα ο Ίσμα Γκονσάλβες στην Ανόρθωση, και ο Μιλάνοφ είναι το πιο φθηνό ακραίο μπακ που απέκτησε ο ΑΠΟΕΛ την τελευταία πενταετία.  

Δειτε Επισης

Το χαμόγελο του Παπουλή, η χειραψία με Λάρκου και το «26» που άφησε
H κίνηση Ενσούε σε ΑΠΟΕΛίστες, το τετ-α-τετ Ουζουνίδη-Σοφρώνη και ο Πετρίδης
Τα λουλούδια στις κυρίες και οι παρουσίες στα boxes του Παπαδόπουλος
Ο σεβασμός των κόουτς, το τσαγανό του Κακουλλή και ο... Νορβηγός Τσε Γκεβάρα
Τα χαμόγελα στο Ηλίας Πούλλος και η προετοιμασία ενόψει ΑΕΛ
Η σέλφι του Τάμαρι και τα πρώτα κλικς του ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (pics)
Οι περούκες που ξεχώρισαν στο ντέρμπι του Παπαδόπουλος (pics)
Τα καρναβαλίστικα καπέλα, οι κουβέρτες και τα... πιστόλια της ΑΕΛ
Οι πορωμένοι ΑΠΟΕΛίστες και ο Ντε Βινσέντι με το κινητό στο χέρι (pics)
«Ντύνεται» γαλαζοκίτρινη σιγά-σιγά η Βασιλεία (pics)