Μια φιλική... υπόκλιση στον Ντούσαν Κέρκεζ

Σε πελάγη διοικητικής αβεβαιότητας πλέει η ΑΕΛ μετά την αποχώρηση του πρώην πλέον προέδρου της ομάδας, Ανδρέα Σοφοκλέους και την παραχώρηση των μετοχών του στο σωματείο του συλλόγου.

Μετά τον αποκλεισμό στον β' γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα έχουν περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από την εν λόγω διοργάνωση, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά την προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων για μεταγραφές μετά από αυτές των Γκαζαριάν και Κάρλος. 

Σ' αυτές τις δυσχερείς συνθήκες καλείται ν' αντεπεξέλθει και ο... καπετάνιος της λεμεσιανής ομάδας, Ντούσαν Κέρκεζ.

Ο Βόσνιος τεχνικός άκουσε - αδικαιολόγητα κατά την προσωπική μου άποψη - τα εξ αμάξης αμέσως μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη, για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ν' αγωνιστεί ο σύλλογος της Λεμεσού στο εκτός έδρας 0-0. 

Οι προσβολές και τα υποτιμητικά σχόλια από την Ελλάδα έδιναν και έπαιρναν χωρίς σταματημό, γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη του τεχνικού της ΑΕΛ.

Ο 43χρονος κόουτς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα από τον Άρη και θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα σε όλους όσους τον έκριναν με σκληρά λόγια τις προηγούμενες μέρες. 

«Ο πατέρας μου δεν είναι στην ζωή και μου έμαθε κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους. Αν κάποιοι δεν έχουν σεβασμό αυτό είναι στην κουλτούρα τους. Δεν ήθελα να μιλήσω εδώ και μια εβδομάδα αλλά κάποιοι πρέπει να νιώθουν ντροπή. Θα πρέπει να δουν ότι ένας ποδοσφαιριστής του Άρη, ο μισθός του αναλογεί σε πέντε δικούς μας. Όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα μας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και κάναμε μόνο δύο μεταγραφές», είχε αναφέρει ο Κέρκεζ.

Ποιος πραγματικά μπορεί να τον αδικήσει για όλα όσα ανέφερε και το παράπονο που εξέφρασε; Ο Βόσνιος αποτελούσε ανέκαθεν έναν πιστό στρατιώτη της ΑΕΛ, που πάντοτε δήλωνε παρών όποτε τον χρειαζόταν αυτή η ομάδα, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. 

Πήρε τον σύλλογο της Λεμεσού και τον οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 30 χρόνια, έχοντας προϋπολογισμό που φτάνει το ένα εκατομμύριο. Παρέταξε την ομάδα του με πλάνο στις δύο αναμετρήσεις με τον Άρη και αν στον επαναληπτικό στη Λάρνακα στεκόταν λίγο πιο τυχερός θα έφευγε με μια σπουδαία για τα υπάρχοντα δεδομένα πρόκριση. 

Ο χαρακτηρισμός του Βόσνιου ως «ενός καρακιοζάκου που κάνει τον προπονητή», είναι πολύ απλά προκλητικός και ατυχής, για έναν άνθρωπο που εργάζεται μέρα νύχτα γι' αυτό που αγαπά αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα τα λεφτά, οι μεγάλες υποσχέσεις και τα λόγια. 

Η ειλικρίνεια και η εργατικότητα του Κέρκεζ αποτελούν δύο χαρακτηριστικά που ο κάθε φίλαθλος θα ήθελε από τον προπονητή της ομάδας του. Μ' αυτά άλλωστε έχει κερδίσει και τον σεβασμό του Κύπριου φίλαθλου στα χρόνια παρουσίας του στο νησί. 

Η αξιοζήλευτη αφοσίωση που δείχνει σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές της ΑΕΛ, δεν μπορεί ούτε ν' αγοραστεί αλλά ούτε να κατακριθεί από κάποιους που βιάστηκαν να εξάγουν συμπεράσματα μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)