Γ. Μπουσβάρος: «Αυτή η Εθνική Κύπρου μου αρέσει»

Στην Κύπρο για να παρακολουθήσει το Διεθνές Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία  από τις 19 μέχρι τις 21 Αυγούστου, βρέθηκε ο Γιωργής Μπουσβάρος, Υπεύθυνος του Καλαθοσφαιρικού Μουσείου της ΧΑΝΘ. Ο κ. Μπουσβάρος μίλησε στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μετά την λήξη του τουρνουά, αναφέροντας τις απόψεις του για τα όσα είδε από κοντά κατά την διάρκεια του τριήμερου, αλλά και για την εικόνα της Εθνικής Κύπρου στα τρία παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε Αλβανία, Κατάρ και Εσθονία.

«Είχα να έρθω πολλά χρόνια στην Κύπρο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γύρισα ξανά και συνάντησα φίλους και ανθρώπους που τους ήξερα από παλιά και διατηρήσαμε πολύ καλά την φιλία μας. Είχα να έρθω στην Κύπρο περίπου 24 χρόνια και βλέπω εντελώς διαφορετικά πράγματα. Βλέπω γήπεδα καταπληκτικά και πολύ καλή νοοτροπία. Και βλέπω μία Εθνική ομάδα που μου αρέσει γιατί παλεύει. Δεν ξέρω αν λείπουνε παίκτες από την ομάδα που είδα, ή αν θα ενσωματωθούν κάποια παιδιά αργότερα, όμως αυτή η Εθνική Κύπρου μου αρέσει.

Αυτό που είδα στα τρία παιχνίδια (σ.σ. με Αλβανία, Κατάρ και Εσθονία) είναι ότι η Κύπρος έχει κάνει βήματα προόδου. Δεν ξέρω τους ομίλους της FIBA και τι θα διεκδικήσει, γιατί η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος με λίγους κατοίκους. Νομίζω όμως ότι η επιτυχία της Εθνικής Κ16 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας πως κάτι μπορεί να πετύχει μελλοντικά.
 
Μου άρεσε πάρα πολύ το τουρνουά που έγινε στην Λευκωσία. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Πιστεύω πως πρέπει να γίνουν και άλλες τέτοιες ενέργειες. Το προπονητικό τιμ της Κύπρου, επειδή τους έζησα λίγο αφού έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο μαζί τους, είδα ότι δουλεύουνε πάρα πολύ και έχουνε ένα πλάνο και υπάρχει σιδηρά πειθαρχία, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Οι άνθρωποι βαδίζουνε σε ένα πλάνο μπασκετικά σωστό». 

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ