Λάμπρος Χούτος, ο kickboxer!

Στα 36 του χρόνια ο πρώην άσος των Ρόμα, Ίντερ και Ολυμπιακού δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε διάφορους τομείς, αλλά με τη γυμναστική και τον αθλητικό ανταγωνισμό παραμένει... ερωτευμένος. Για δεύτερη φορά λοιπόν ο Λάμπρος Χούτος θα παίξει αγώνα kickboxing κόντρα στον Βραζιλιάνο Ze Maria.

Όταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο στα ρινγκ είχε νικήσει τον Άγγλο αντίπαλό του με ΚΟ, παίρνοντας τη σχετική πρόκριση για τον τελικό της celebrity εκδοχής του Enfusion που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου. Το νικητήριο ματς έλαβε χώρα στην Ταϊλάνδη ενώ τώρα ο Χούτος θα ταξιδέψει στο Αμπού Ντάμπι για το 2-0.

Με Ζαμπίδη η πρώτη επαφή

Ρωτήσαμε τον Λάμπρο Χούτο εάν είχε σχέσεις με τις πολεμικές τέχνες όσο έπαιζε ποδόσφαιρο: "Από μικρό παιδί μου άρεσαν. Η πρώτη επαφή όμως είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια όταν πήγα σε γυμναστήριο kick. Ήταν στου Μιχάλη Ζαμπίδη".

Πηγαίνοντας την κουβέντα στο ματς του Φεβρουαρίου ο Χούτος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό όταν παραδέχθηκε: "Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κάνει ποτέ μου σπάρινγκ και μπήκα στον αγώνα κατευθείαν".

 

Ποδόσφαιρο ή kick;

Αν μη τι άλλο έχουμε συναντήσει κι άλλους αθλητές από την Ελλάδα, όπως ο Νίκος Καρέλης που κάνει πυγμαχία και το εξωτερικό, αλλά στο μπάσκετ εκεί και αναφερόμαστε στον Carmelo Anthony που δυναμώνει με μποξ επίσης.

Αγώνες όμως δεν έχουμε ακούσει να παίζουν ή να θέλουν να παίξουν. Ο Χούτος το τόλμησε και δικαιώθηκε από την πρώτη κιόλας φορά. 

Υπάρχουν άραγε ομοιότητες μεταξύ μπάλας και πολεμικών τεχνών;

"Υπάρχουν και ομοιότητες και διαφορές. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα ενώ το kick ατομικό. Σίγουρα όμως υπάρχουν και πάρα πολλές ομοιότητες που είναι βασικές για έναν αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχοσωματική ετοιμότητα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του κάθε αθλήματος".

"Πέτα σαν πεταλούδα, τσίμπα σαν μέλισσα"

Όπως λέει το εθιμοτυπικό σε αθλητές που παίζουν αγώνες μέσα στα ρινγκ, πάντα τους ρωτάμε εάν έχουν κάποιο πρότυπο.

Ο Λάμπρος Χούτος έχει πρότυπο στα μαχητικά αθλήματα και μάλιστα είναι το καλύτερο.

"Μοχάμετ Αλί" μας απάντησε ο πρώην επιθετικός κι απ'ότι μαθαίνουμε από τον κύκλο του τιμά το είδωλό του αφού και ο ίδιος μέσα στο ρινγκ γρήγορος, αποτελεσματικός και θέλει συνεχώς να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Πηγή: www.sport24.gr

  

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!