Ποιος θα κατακτήσει φέτος την κορυφή του Ολύμπου

Ενώπιον μιας τεράστιας πρόκλησης θα βρεθούν το Σαββατο (12/11) υπερ-αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, καθώς καλούνται να κατακτήσουν την κορυφή του Ολύμπου, στον πιο δύσκολο, απαιτητικό και συναρπαστικό αγώνα Τριάθλου που γίνεται στην Κύπρο. Το O3 Olympus Man Triathlon, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά απόν Bikin’ Cyprus Events και ακολουθεί τα πρότυπα των αγώνων Ironman, θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές των συμμετεχόντων σε κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για αγώνα υπερ-αντοχής 108.9χλμ, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πέραν των έξι ωρών για τους πρώτους νικητές, ίσως και δέκα ώρες για ορισμένους. Η μεγάλη υψομετρική διαφορά και η χρονική της διάρκεια, κατατάσσουν τη διοργάνωση στους extreme αγώνες τριάθλου.
 
Οι αθλητές ξεκινούν από το επίπεδο της θάλασσας και φτάνουν σε υψόμετρο 1.952μ, στην κορυφή του Ολύμπου. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 3.000 μέτρα, ενώ το τελευταίο κομμάτι, που καλύπτεται με τρέξιμο, είναι μήκους 21χλμ με ανάβαση 350μ. Ο αγώνας ξεκινάει στις 6:30πμ με κολύμβηση 1.9χλμ στα Δημοτικά Μπάνια, στην Πάφο, ενώ ακολουθεί ποδηλατική διαδρομή 86χλμ μέχρι την Πλατεία Τροόδους, μέσω Νικόκλειας, Αγίου Νικολάου, Πλατρών, Φοινιού και Προδρόμου.
 
Απ’ εκεί οι υπερ-αθλητές θα ανέβουν στην κορυφή του Ολύμπου μέσω των κυκλικών μονοπατιών «Αταλάντη» και «Άρτεμις». Ο τελευταίος τριαθλητής πρέπει να τερματίσει έως τις 5:00μμ.
 
«Δίχως αμφιβολία μιλάμε για μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές ‘Half Ironman Distance’ στον κόσμο, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις εκ μέρους των διοργανωτών, καθώς καλούμαστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων αλλά και την τήρηση των χρονικών ορίων, ώστε άπαντες να τερματίσουν υπό το φως της ημέρας» εξηγεί o Σάββας Αναστασίου της Bikin’ Cyprus Events, η οποία εμπνεύστηκε και διοργανώνει αυτό τον απαιτητικό αγώνα. Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση αλλά και πρώτοι βοηθοί σε αρκετά σημεία της διαδρομής.
 
Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Ασφαλιστική Atlantic και τα ξενοδοχεία Τρόοδος και τα Thanos Hotels. Υποστηρικτές είναι η ΕΤΑΠ Πάφου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, η Bolse Vita, ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου, το Cyprus Active Life, η BikinCyprus Adventures και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Πάφο.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα και τη διαδρομή στο www.cyclingcy.com. 

Δειτε Επισης

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες