ΜΠΑΣΚΕΤ: Σπουδαίο διπλό της ΑΕΚ επί της ΕΘΑ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του Σαββατιάτικου ντέρμπι, απέναντι στην ΕΘΑ. Οι Λαρνακείς επικράτησαν μέσα στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία" με 99-89. Οι δύο ομάδες είχαν καλή εικόνα στο παιχνίδι, με την ομάδα της Λάρνακας να ανεβάσει τον ρυθμό της στα τελευταία στάδια του αγώνα και να παίρνει την μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, και η τρίτη ήττα για την ΕΘΑ. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μακφάντεν με 26 πόντους (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασσίστ) ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πακ με 34 πόντους (3 τρίποντα, 7 ριμπάουτ, 1 ασσίστ).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα στάδια του. Η Πετρολίνα ΑΕΚ πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων, με την ΕΘΑ να ισοφαρίζει άμεσα. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι με οκτώ σερί πόντους έφεραν το παιχνίδι στο 12-4 υπέρ τους, ενώ στο 5:24 οι "κιτρινοπράσινοι" άνοιξαν την διαφορά στους δέκα πόντους (17-7).  Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η ΑΕΚ με δίποντο του Παλάλα έπαιρνε προβάδισμα με 21-12, όμως η ΕΘΑ με οκτώ πόντους πριν την λήξη του αγώνα μείωσε την διαφορά στον ένα πόντο, με το σκορ να είναι στο 21-20 υπέρ της ΑΕΚ.

Στα πρώτα στάδια της δεύτερης περιόδου είδαμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Στο 14:12 το σκορ ήταν στο 31-30 υπέρ της ΑΕΚ και τότε η ομάδα της Λάρνακας με έξι σερί πόντους ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 37-30. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι στο παρκέ. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους δέκα πόντους (46-36). Τα τελευταία στάδια του δεύτερου μέρους ήταν ισορροπημένα, με το σκορ να φθάνει στο 54-44 με την λήξη του ημιχρόνου.

Δυνατά μπήκε στο παρκέ η ΕΘΑ το δεύτερο ημίχρονο, αφού πέτυχε έξι σερί πόντους και μείωσε την διαφορά στους τέσσερις πόντους. Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να επαναφέρει την διαφορά στους δέκα πόντους στο 22:35 (60-50). Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι ήταν και πάλι ισορροπημένο, με την ΕΘΑ να ψάχνει τρόπους για να μειώσει την διαφορά στο σκορ. Αυτό το κατάφερε, αφού στο 27:00 είχε ισοφαρίσει, 65-65, όμως η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και με έξι πόντους έφερε το σκορ στο 71-65. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 73-67.

Συναρπαστικό ήταν το παιχνίδι στην τέταρτη περίοδο. Νωρίς η ΕΘΑ κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους δύο πόντους (76-74), με την ομάδα της Έγκωμης να προσπαθεί να φέρει στα μέτρα της τον αγώνα. Ωστόσο, η ΑΕΚ ανέβασε την διαφορά στο σκορ στους επτά πόντους (81-74) στα επόμενα λεπτά. Η διαφορά στο σκορ που πήρε η ομάδα της Λάρνακας αυξήθηκε στην πορεία στους 16 πόντους (93-77), δυόμιση λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με 99-89.

ΕΘΑ (Γιώργος Σκαραφίγκας)

Πακ 34 (2), Γκόλντεν 22, Αναστασιάδης 3 (1), Δημητρίου, Κουμπερμπάτς 14 (2), Κασκίρης, Πίαρσον 2, Χένρι 14, Χρίστου.

Πετρολίνα ΑΕΚ (Λίνος Γαβριήλ)

Παλάλας 8, Μπράουν 12, Μπρέζετς 20, Πέτροβιτς 8 (2), Μακφάντεν 26 (3), Γκαρσία, Τρισόκκας 7 (1), Μπάουμαν 9, Παντελή 9 (2).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-21, 44-54, 67-73, 89-99

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!