Ν.Κωνσταντίνου: «Έχουμε παραμελήσει τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή»

Την άποψη ότι η ΕΘΑ Έγκωμης θα παρουσιαστεί ανταγωνιστική για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν, εξέφρασε ο αρχηγός της ομάδας, Νικόλας Κωνσταντίνου.

Ο Κύπριος καλαθοσφαιριστής μίλησε στην ιστοσελίδα μας omada.com.cy ενόψει του αγώνα Σούπερ Καπ με αντίπαλο την ΑΕΚ, τονίζοντας πως υπάρχει σεβασμός για την ομάδα της Λάρνακας την οποία θα κοιτάξουν στα μάτια παρά τη διαφορά μπάτζετ που υπάρχει στα δύο σωματεία.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», ενώ έθεσε τις ανησυχίες του για τον μειωμένο χρόνο που παίρνουν οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές, αλλά και την μαζική μείωση του κόσμου στα κλειστά γήπεδα.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΘΑ:

Πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για τον πρώτο τίτλο. Πώς το αντιμετωπίζετε στην ΕΘΑ; «Σίγουρα το φαβορί για το παιχνίδι είναι η ΑΕΚ, για πολλούς και διάφορους λόγους, ιδιαίτερα το μπάτζετ που είναι εξαπλάσιο αν όχι και παραπάνω. Ο δεύτερος είναι πως η ΑΕΚ έχει διατηρήσει τον βασικό της κορμό ενώ, η δική μας η ομάδα συμπληρώθηκε προχθές με τον ερχομό του τελευταίου μας παίκτη. Η ΕΘΑ είναι φτιαγμένη για τα μεγάλα παιχνίδια και αυτό το έδειξε στον τελικό Κυπέλλου όταν χάσαμε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε».

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας σου για τη νέα σεζόν; «Μια ομάδα που τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ έχει μια αρκετά βαριά φανέλα. Βλέπουμε μόνο ψηλά, ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι το κύπελλο και σίγουρα η τετράδα, θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι για να πιάσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Πώς βλέπεις τις ανταγωνίστριες ομάδες; «Από κάποιες ομάδες έχω εικόνα και από άλλες όχι. Η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και μαζί με τον Κεραυνό θα είναι τα φαβορί για ακόμα μια φορά. Είχαμε ένα φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ, φαίνεται να είναι ανταγωνιστικό, αλλά για ακόμα μια φορά δυστυχώς θα έχουμε πρωτάθλημα δύο ή τριών ταχυτήτων. Θα πρέπει όμως να δώσω τα εύσημα μου στην Ομοσπονδία και στις ομάδες που ανέβηκαν πάνω. Από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή, είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω ιστορικές ομάδες να ανεβαίνουν».

Τι σημαίνει για σένα να είσαι αρχηγός της ΕΘΑ; «Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, από έξι χρονών, είναι η ομάδα της καρδιάς μου και θα κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε ψηλά. Είναι μεγάλη η χαρά και η ευχαρίστηση που μπορώ να ονομάζομαι αρχηγός της ΕΘΑ Έγκωμης».

Πες μας και λίγα λόγια για το τουρνουά του Νεόφυτου Χανδριώτη που έγινε πρόσφατα: «Ο πρώτος λόγος που έγινε το τουρνουά είναι ο Νεόφυτος, το παιδί, ο φίλος, ο αδερφός μας που χάθηκε και θέλαμε να τον τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο δεύτερος λόγος είναι η αγάπη μας για το μπάσκετ που χρονολογείται γύρω στα 30 με 40 χρόνια σαν οικογένεια. Λυπάμαι που μπαίνω στο γήπεδο και βλέπω αγώνες με 300-400 άτομα. Κάποτε γέμιζαν τα κλειστά στο μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα είναι κάτι που μας λείπει αφού είναι πολύ διαφορετική από τα ανοικτά γήπεδα. Σκοπός είναι να γίνει θεσμός το τουρνουά, ήδη έχουμε συμφωνήσει με δύο ομάδες για του χρόνου, τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα μιλήσουμε και με την Μακάμπι Τελ Αβίβ».

Ο Νικόλας Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στον μειωμένο χρόνο των Κύπριων καλαθοσφαιριστών: «Θέλω να αναφερθώ λίγο στον Κύπριο παίκτη και τη σημασία που πρέπει να δώσουν όλοι. Βλέπουμε ένα τεράστιο χάσμα γενεών δηλαδή οι παίκτες που έπαιρναν τα συμβόλαια όταν ήταν 20 χρονών, παίρνουν τα ίδια τώρα που είναι 40. Βλέπουμε ομάδες να παίζουν με πάρα πολλούς ξένους, ο χρόνος των Κύπριων καλαθοσφαιριστών έχει μειωθεί δραστικά. Το 70% των αγωνιστικών λεπτών στις ομάδες μας το παίρνουν οι ξένοι που φέτος είναι στο πρωτάθλημα ενώ του χρόνου δεν θα είναι. Έχουμε πολύ λίγους αθλητές στην ηλικία των 25-27 χρόνων. Δεν είναι θέμα λεφτών αλλά ούτε και δόξας αφού δεν έχεις κανένα να σε δει μέσα στο γήπεδο.  Πρέπει ο ΠΑΣΚ να σταθεί πρωτεργάτης σε αυτή την προσπάθεια να επαναφέρουμε τους Κύπριους. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεργαστούν γιατί φτάσαμε κυριολεκτικά στον πάτο», ήταν το σχόλιο του και πρόσθεσε:  

«Θα πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να μπορούμε να πούμε ότι βγάζουμε ταλέντα που να μπορούν να στελεχώσουν και την Εθνική ομάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη προτιμώ να παίζουν στην Εθνική οι νεαροί και ας χάσουν με μεγάλη διαφορά στο τέλος. Σταδιακά θα αποκτήσουν αυτό που χρειάζεται για να γίνει το βήμα παραπάνω. Η Ισλανδία για παράδειγμα που είναι και πιο μικρή χώρα από εμάς έκανε το μεγάλο βήμα όταν απέκτησε πλάνο και επένδυσε στα αναπτυξιακά προγράμματα».

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!