Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ: 10 χιλιάδες άτομα μόνο σήμερα!

Πέραν από 10 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σήμερα (23/03) στην πρώτη μέρα της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου, τον 13ο ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, ο οποίος ολοκληρώνεται αύριο.

Την εκκίνηση του Primetel Εταιρικού Δρόμου 5χλμ, στον οποίον συμμετείχαν 240 εταιρείες και ομάδες, έδωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στον εταιρικό δρόμο έτρεξε και η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδη. Στις 11:00 έδωσε την πρώτη εκκίνηση του Δρόμου Νεολαίας (Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race), στον οποίον έτρεξαν συνολικά περίπου 800 παιδιά. Συγκεκριμένα, τα παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 6-9 χρόνων έτρεξαν στα 500 μέτρα, τα παιδιά 10-13 χρόνων στα 1.000μ και τα παιδιά 14-16 χρόνων στα 1.500μ.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος εξέφρασε τη χαρά αλλά και την έκπληξη του για την ενέργεια , το πάθος και τον ενθουσιασμός των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, «μια διοργάνωση ζωής».

Επανέλαβε δε τη σημασία του αθλητικού τουρισμού στον τόπο και τις δυνατότητες που οι κλιματικές συνθήκες αλλά και η τεχνογνωσία που πλέον διαθέτει η Κύπρος προσφέρει για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος με αθλητικές διοργανώσεις στο νησί, ιδιαίτερα σε μη καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα μεταξύ Οκτώβρη και Απρίλη.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να προσελκύσουμε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις», ανέφερε ο κ. Περδίος ο οποίος συνεχάρη τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ και όλους όσοι εμπλέκονται στην προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ είναι μια αθλητική διοργάνωση χαράς, άθλησης αλλά και ανθρωπιάς, καθώς όπως υπενθύμισε, σε αυτόν υπάρχει και η κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου, μικρούς και μεγάλους και είναι μια εκπληκτική γιορτή ζωής και ανθρωπιάς, συμπλήρωσε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος έτρεξε στον Εταιρικό Δρόμο 5χλμ και τερμάτισε με χρόνο 33,2, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο Οργανισμός έδωσε μια ηχηρή παρουσία σήμερα με 236 συμμετοχές.
 
«Ο Μαραθώνιος έχει καταστεί θεσμός στη Λεμεσό, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στις αρχές της πόλης και όλους όσοι εμπλέκονται», είπε και διαβεβαίωσε ότι ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια ώστε ο θεσμός να μεγαλώσει και να βοηθήσει τη Λεμεσό αλλά και την Κύπρο γενικότερα σε πάρα πολλούς τομείς.

Συνολικά κατά το διήμερο του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ θα τρέξουν γύρω στις 16 χιλιάδες άτομα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της διοργάνωσης, Σπύρος Σπύρου, υπενθυμίζοντας πως αύριο θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος των 42χλμ, ο Ημιμαραθώνιος, ο Πετρολίνα Δρόμος Ενέργειας 10χλμ και ο Δρόμος Υγείας 5χλμ.

Την ίδια ώρα υπογραμμισε την οικονομική στήριξη της διοργάνωσης προς το «Καραϊσκάκειο» Ίδρυμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, προσθέτοντας ότι φέτος αναμένεται να συγκεντρωθούν πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ για το σκοπό αυτό.

«Ενθαρρύνουμε τον κάθε δρομέα και την κάθε ομάδα να αξιοποιήσουν τον Μαραθώνιο για να μαζέψουν και αυτοί χρήματα για το δικό τους φιλανθρωπικό σκοπό» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια αυτή απέφερε γύρω στις 30 χιλιάδες ευρώ που εξασφαλίστηκαν μέσα από πλατφόρμα που εφαρμόστηκε δοκιμαστικά φέτος για τις εγγραφές.

Αύριο, από τις 8 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ θα γιορτάζει την ολοκλήρωση της διοργάνωσης με ζωντανή μουσική και μουσική από DJ`s, στην πλατεία του παλιού λιμανιού της Λεμεσού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργάνωσης, νικήτρια στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ ήταν η ομάδα της Garmin με 16:44, μέσο χρόνο των τεσσάρων πρώτων δρομέων της. Ακολούθησαν η Orbit Moving & Storage Ltd (18:13) και το Πανεπιστήμιο Κύπρο (18:57).

 

Δειτε Επισης

Tα πανηγύρια από τους καλαθοσφαιριστές του Κεραυνού μετά την κατάκτηση του ECOMMBX ΟΠΑΠ κυπέλλου (pics)
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ
«Ο Χεζόνια φοράει τα λευκά, αλλά… σκέφτεται το πράσινο»
Συνάντηση με τον Μπέκαμ στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ Μαϊάμι για Τσιτσιπά και Μπαντόσα
Ώρα τελικού κυπέλλου στο μπάσκετ για Κεραυνό και ΑΕΚ
Koντίδης: Στόχος να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Απίθανη ανατροπή από το -30 οι Χοκς και τέλος το σερί των Σέλτικς
Έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν ο Γιάννης
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η Γαλλία πριν τους Ολυμπιακούς-Συνάντηση των μυστικών υπηρεσιών
Χάλκινο μετάλλιο για τη Βέρα Τουκολούκοβα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής