Κυπελλούχος η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον Τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών, επικρατώντας του Κεραυνού με 46-39. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την ΑΕΛ να παίρνει προβάδισμα μέχρι και με 20 πόντους διαφορά, και τον Κεραυνό να μειώνει αρκετά την διαφορά, πλησιάζοντας στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την ανατροπή. Κορυφαία της αναμέτρησης η Άνα Πότσεκ με 19 πόντους (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ).

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΛ που κατάφερε με την συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών να προηγηθεί με 10-0. Ο Κεραυνός προσπάθησε να απαντήσει, όμως η ομάδα της Λεμεσού ήταν ανώτερη και μπόρεσε να αυξήσει την διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες στους δεκαέξι πόντους (20-4), δύο λεπτά περίπου πριν το τέλος της περιόδου. Η διαφορά αυτή αυξήθηκε κατά δύο ακόμα πόντους, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 24-6 υπέρ της ΑΕΛ.

Πιο ισορροπημένη ήταν η δεύτερη περίοδος. Ο Κεραυνός έκανε προσπάθεια για  μειώσει την διαφορά που τον χώριζε στο σκορ από την ΑΕΛ, με το συγκρότημα της Κάλιας Παπαδοπούλου να διατηρεί τις αποστάσεις στο σκορ. Στα μέσα της περιόδου η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 29-11, ενώ με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου το σκορ έφθασε στο 32-14. Οι δύο ομάδες συνολικά σημείωσαν από οκτώ πόντους στην δεύτερη περίοδο.

Η Πότσεκ με δίποντο έφερε την διαφορά στους είκοσι (34-14) με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Κεραυνός απάντησε και σημειώνοντας δεκαπέντε πόντους -ενώ δέχθηκε δύο- μείωσε την διαφορά στους επτά  (36-29) ένα περίπου λεπτό πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Η ΑΕΛ σημείωσε ένα ακόμα πόντο πριν την λήξη του δεκαλέπτου, με ελεύθερη βολή της Λάρκου, με το σκορ να είναι στο 37-29.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο και με δίποντο της Όρλοβιτς πήρε ξανά προβάδισμα δέκα πόντων (39-29). Ο Κεραυνός απάντησε και με τέσσερις πόντους από τις Θεοδοσίου και Θεολόγου έφερε την διαφορά στους έξι (39-33), ενώ απέμεναν άλλα έξι λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι δύο ομάδες σημείωσαν από δύο ακόμα πόντους στην συνέχεια (Παβίσεβιτς για Κεραυνό, Πότσεκ για ΑΕΛ) με το σκορ να φθάνει στο 41-35, πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Με την ολοκλήρωση του αγώνα η ΑΕΛ πήρε την μεγάλη νίκη κατακτώντας το Κύπελλο, με 46-39.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-24, 14-32, 29-37, 39-46

Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης)

Σ. Θεοδοσίου 6, Πιτσιλλίδου 2, Αθανασίου 2, Βεζελόφσκι 6 (1), Κωνσταντίνου 2, Θεολόγου 11, Παβίσεβιτς 10, Χατζηχάννα.

ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου)

Μενελάου 6, Λάρκου 9 (2), Παπαδοπούλου 2, Γιάνγιτς, Όρλοβιτς 10, Μαυρουδή, Πότσεκ 19 (1).

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!