Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες του τελευταίου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

Για την πόλη Λάχτι της Φιλανδίας, αναχωρούν οι Εθνικές Ομάδες σκητ και τραπ της Κύπρου, προκειμένου να συμμετέχουν στον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, η Ομοσπονδία συμμετέχει στη διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες σκητ και τραπ ανδρών και την εθνική σκητ γυναικών, ενώ στο τραπ γυναικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο η πρωταθλήτρια Γεωργία Κωνσταντινίδου.
 
Πέρα από τη διάκριση και τα μετάλλια των αγώνων, οι Κύπριοι αθλητές στοχεύουν και στην εξασφάλιση Ολυμπιακής πρόκρισης για το Τόκυο του 2020, αφού στο Λάχτι θα δοθούν δυο «κάρτες» σε κάθε αγώνισμα και αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους.
 
Για σκοπούς τακτικής, από πλευράς ΣΚΟΚ, στην αποστολή δεν συμμετέχουν ο πρωταθλητής στο τραπ Ανδρέας Μακρής και η πρωταθλήτρια στο σκητ Άντρη Ελευθερίου, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή «κάρτα» και με βάση τους κανονισμούς της ISSF δεν μπορούν να διεκδικήσουν δεύτερη.
 
Με την εθνική ομάδα του τραπ, που θα ριχτεί πρώτη στη «μάχη του Λάχτι», θα αγωνιστούν οι διεθνείς Νικόλας Κυριάκου, Νιχάτ Αχτερζί και Άδωνης Μυλωνάς, ενώ την αποστολή του τραπ συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.
 
Στην εθνική του σκητ γυναικών συμμετέχουν οι αθλήτριες Κωνσταντία Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουΐζα Θεοφάνους και την αντίστοιχη εθνική των ανδρών θα στελεχώσουν οι Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος και Μενέλαος Μιχαηλίδης. Την αποστολή του σκητ συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Ανδρέου και Χριστάκης Χριστοφόρου.  
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, η επίσημη προπόνηση και η τελετή έναρξης, θα γίνουν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο αγώνας του τραπ γυναικών.
 
Το τραπ ανδρών θα είναι τριήμερο, θα ξεκινήσει την Πέμπτη μαζί με τις γυναίκες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου.
 
Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team), ενώ η επίσημη προπόνηση του σκητ είναι ορισμένη για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.
 
Το διήμερο 20 – 21 Αυγούστου θα ριχτούν στη «μάχη» οι γυναίκες και ο αγώνας του σκητ ανδρών που θα είναι επίσης διήμερος θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Αυγούστου.
 
Οι αποστολές θα αναχωρήσουν από τη Φιλανδία την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!