Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες του τελευταίου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

  10/08/2019 16:31
Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες του τελευταίου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στους αγώνες του τελευταίου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

  10/08/2019 16:31
Για την πόλη Λάχτι της Φιλανδίας, αναχωρούν οι Εθνικές Ομάδες σκητ και τραπ της Κύπρου, προκειμένου να συμμετέχουν στον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής της ISSF.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, η Ομοσπονδία συμμετέχει στη διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες σκητ και τραπ ανδρών και την εθνική σκητ γυναικών, ενώ στο τραπ γυναικών θα εκπροσωπήσει την Κύπρο η πρωταθλήτρια Γεωργία Κωνσταντινίδου.
 
Πέρα από τη διάκριση και τα μετάλλια των αγώνων, οι Κύπριοι αθλητές στοχεύουν και στην εξασφάλιση Ολυμπιακής πρόκρισης για το Τόκυο του 2020, αφού στο Λάχτι θα δοθούν δυο «κάρτες» σε κάθε αγώνισμα και αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου οι αθλητές μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους.
 
Για σκοπούς τακτικής, από πλευράς ΣΚΟΚ, στην αποστολή δεν συμμετέχουν ο πρωταθλητής στο τραπ Ανδρέας Μακρής και η πρωταθλήτρια στο σκητ Άντρη Ελευθερίου, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή «κάρτα» και με βάση τους κανονισμούς της ISSF δεν μπορούν να διεκδικήσουν δεύτερη.
 
Με την εθνική ομάδα του τραπ, που θα ριχτεί πρώτη στη «μάχη του Λάχτι», θα αγωνιστούν οι διεθνείς Νικόλας Κυριάκου, Νιχάτ Αχτερζί και Άδωνης Μυλωνάς, ενώ την αποστολή του τραπ συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Λεόντιος Λεοντίου.
 
Στην εθνική του σκητ γυναικών συμμετέχουν οι αθλήτριες Κωνσταντία Νικολάου, Παναγιώτα Ανδρέου και Λουΐζα Θεοφάνους και την αντίστοιχη εθνική των ανδρών θα στελεχώσουν οι Γιώργος Αχιλλέως, Γιώργος Καζάκος και Μενέλαος Μιχαηλίδης. Την αποστολή του σκητ συνοδεύουν οι προπονητές Αντώνης Ανδρέου και Χριστάκης Χριστοφόρου.  
 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα των διοργανωτών, η επίσημη προπόνηση και η τελετή έναρξης, θα γίνουν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα διεξαχθεί ο αγώνας του τραπ γυναικών.
 
Το τραπ ανδρών θα είναι τριήμερο, θα ξεκινήσει την Πέμπτη μαζί με τις γυναίκες και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου.
 
Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας των «ζευγαριών» (Trap Mixed Team), ενώ η επίσημη προπόνηση του σκητ είναι ορισμένη για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.
 
Το διήμερο 20 – 21 Αυγούστου θα ριχτούν στη «μάχη» οι γυναίκες και ο αγώνας του σκητ ανδρών που θα είναι επίσης διήμερος θα διεξαχθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη 21 και 22 Αυγούστου.
 
Οι αποστολές θα αναχωρήσουν από τη Φιλανδία την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας