Απίθανο και επεισοδιακό Γκραν Πρι στην Ιταλία-Nικητής ο Πιέρ Γκασλί

Σ' έναν καταπληκτικό αγώνα στην Ιταλία o Πιέρ Γκασλί τα έκανε όλα καλά και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση. Μεγάλος χαμένος ο Λιούις Χάμιλτον, τον οποίο έβαλε η ομάδα μέσα στα pits, ενώ τα pits ήταν κλειστά με αποτέλεσμα να πάρει ποινή 10 δευτ. με stop and go. Άς τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Από την εκκίνηση ο Χάμιλτον έφυγε μπροστά με τις δυο McLaren να τον ακολουθούν, τον Κάρλος Σάινθ δεύτερο και τον Λάντο Νόρις τρίτο. Αμέσως δημιουργήθηκε ένα τρενάκι με τους υπόλοιπους οδηγούς να είναι ένας στο DRS του άλλου. Ο Μπότας αντιμετώπισε προβλήματα και έχασε μερικές θέσεις πέφτοντας στην 6η θέση. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην 17η θέση, στον πέμπτο γύρο είχε μία άσχημη εμπειρία, καθώς τα φρένα του αυτοκινήτου του εξερράγησαν και ήταν τυχερός που συνέβη αυτό στην πρώτη στροφή, όπου υπήρχε μία μεγάλη ζώνη διαφυγής και όχι σε κάποιο άλλο σημείο όπου θα πήγαινε αφρενάριστος στις μπαριέρες.

Λίγο αργότερα ο Μάγκνουσεν εγκαταλείπει με πρόβλημα στο μονοθέσιο, ακριβώς στην είσοδο των pits με αποτέλεσμα να βγεί αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Γκασλί προλαβαίνει να αλλάξει ελαστικά πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αμέσως και ενώ έχει βρει απαγορευτικό για την είσοδο στα pits, ο Χάμιλτον και ο Τζιοβινάτζι μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών. Όταν ανοίγει το πιτ λέιν και μπαίνουν όλοι για ελαστικά ο Χάμιλτον και ο Τζιοβινάτζι αντιλαμβάνονται πως τους περιμένει ποινή. Η ποινή βγαίνει και για τους δύο και είναι stop & go και 10 δευτερόλεπτα! Με την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας έχουμε ένα σφοδρό ατύχημα.

Ο Λεκλέρ το χάνει με πολλά στη στροφή «παραμπόλικα» και καρφώνεται στις μπαριέρες. Ο Μονεγάσκος είναι καλά αλλά η Ferrari μέσα στην Monza χάνει και τα δύο της αυτοκίνητα. Το ατύχημα είναι σφορδό και έχουμε κόκκινη σημαία και ο αγώνας σταματά δίχως οι Χάμιλτον και Τζιοβινάτζι να έχουν εκτίσει την ποινή τους.

Με την επανεκκίνηση και την είσοδο των Χάμιλτον και Τζιοβινάτζι η κατάσταση στην κορυφή έχει αλλάξει. Ο Γκασλί είναι πρώτος με τον Ράικονεν στην 2η θέση και τον Στρολ πιο πίσω 3ο!

Ο Χάμιλτον πέφτει τελευταίος και αρχίζει μια τρομερή προσπάθεια να ανέβει θέσεις. Ο Σάινθ περνά όποιον βλέπει μπροστά του και φτάνει 2ος. Ο Κίμι χάνει συνεχώς θέσεις και πέφτει εκτός βαθμών.

Στο τέλος ο Πιέρ Γκασλί αντέχει την πίεση του Σάινθ και τερματίζει, σε μια πανάξια πρώτη θέση με τον Κάρλος Σάινθ 2ο και 3ο τον Λανς Στρολ.

Τρομερή η προσπάθεια του Χάμιλτον που τελικά τερμάτισε 7ος με ταχύτερο γύρο!

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ