Μετά το σάλο επιχειρεί να τα μαζέψει η ΚΟΕ-Η εναλλακτική πρόταση στους αθλητές

Να τα... μαζέψει επιχειρεί η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την αποκοπή των χορηγιών από πρωτοκλασάτους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού κατέθεσε στους επηρεαζόμενους εναλλακτική πρόταση, ώστε να λάβουν χρήματα που θα τους βοηθήσουν στην προετοιμασία τους.

Η ηγεσία της ΚΟΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες στα γραφεία της με τους αθλητές, ανέλυσε τους λόγους που προέβη στην συγκεκριμένη κίνηση, ενώ παράλληλα τους υποσχέθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για να εξευρεθούν άλλοι πόροι, ώστε να τους στηρίξει οικονομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήραν τον πήχη όσο πιο ψηλά, για να τον ρίξουν οι ίδιοι που τους συνεχάρησαν...

Αυτή η εξέλιξη δείχνει να κατευνάζει κάπως το πολωμένο κλίμα που επικρατεί, ωστόσο από τις υποσχέσεις στις πράξεις υπάρχει μεγάλη απόσταση, με τους αθλητές να περιμένουν να δουν την υλοποίηση όσων άκουσαν, πριν επανατοποθετηθούν.

Μιλώντας στην OMADA, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Αχιλλέως, ανέφερε πως το πρόβλημα που προέκυψε χωρίζεται σε δύο άξονες. Ο ένας αφορά τους αθλητές του στίβου, για τους οποίους η απόφαση για αποκοπή της χορηγίας λήφθηκε από την ΚΟΕ και ο δεύτερος για τους αθλητές της σκοποβολής, οι οποίοι δεν θα λάβουν την χορηγία μετά από απόφαση της ομοσπονδίας τους.

«Εμείς δεν είναι με την ΚΟΕ που έχουμε πρόβλημα, αλλά με την ομοσπονδία μας. Η Ολυμπιακή Επιτροπή μας είπε ότι στον κατάλογο που έλαβαν δεν υπήρχαν τα ονόματά μας και γι’ αυτό δεν μας συμπεριέλαβαν για τη χορηγία του Olympic Solidarity».

Σημείωσε εξάλλου πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τους αναφέρθηκε από πλευράς ΚΟΕ ότι στόχος είναι να γίνουν άλλοι σχεδιασμοί, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν τους πρωτοκλασάτους αθλητές.

«Το Olympic Solidarity που είναι 300 με 400 δολάρια το μήνα, θέλουμε να το δώσουμε σε όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη, γιατί αυτά τα λεφτά θα τους κάνουν διαφορά και σε μας θα μας βοηθήσουν διαφορετικά, όπως και τους αθλητές του στίβου».

Η εναλλακτική πρόταση της ΚΟΕ

Κληθείς να αναφερθεί στα όσα διαμείφθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γιώργος Αχιλλέως, εξήγησε ότι η Επιτροπή τους κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, για την οποία αναμένουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

«Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα υπήρχε ένα πρόγραμμα, το “υιοθετήστε ένα αθλητή”, από το οποίο εξασφαλίστηκε ένα ποσό της τάξης του μισού εκατομμυρίου και το μοιράστηκαν τριάντα αθλητές. Τα ποσά ήταν πάρα πολύ πιο μεγάλα από το ποσό του Olympic Solidarity. Μας διαβεβαίωσαν ότι ξεκίνησαν επαφές με χορηγούς και η πρόθεση τους είναι αυτή και για την επόμενη Ολυμπιάδα».

Πήραν επίσης διαβεβαίωση ότι θα είναι οι πρώτοι στη λίστα των συγκεκριμένων χορηγιών.

«Ήξερα από την προηγούμενη εβδομάδα»

Για τον Γιώργο Αχιλλέως η απόφαση για αποκοπή της χορηγίας δεν έσκασε σαν κερευνός εν αιθρία, αφού γνώριζε από την περασμένη εβδομάδα για την απόφαση που έλαβε η ομοσπονδία του.

Αμέσως, επικοινώνησε με την ΚΟΕ και τους διαβίβασε το πρόβλημα που προέκυψε, εκφράζοντας τη θέση ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη χορηγία.

«Εγώ είμαι από το 1999 σε αυτό τον σχεδιασμό και ήθελα να συμπεριληφθούμε, όλοι οι αθλητές της σκοποβολής που ήμασταν στους Ολυμπιακούς. Η απάντηση της ΚΟΕ ήταν μη φοβάστε θα είμαστε δίπλα σας. Δηλαδή εγώ ήξερα την απόφαση από προηγουμένως».

Σημειώνεται ότι για την εξέλιξη με το θέμα των αθλητών είναι ενήμερη και η Κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του Προέδρου Αναστασιάδη είχε αναφέρει ότι θα δει το όλο θέμα.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η οποία μίλησε στην ΟΜΑDA, τοποθέτησή επί του συγκεκριμένου θέματος, αναμένεται να γίνει από πλευράς της Πολιτείας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος ξέσπασε μετά από ανάρτηση του Κύπριου πρωταθλητή Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος αποκάλυψε ότι του αποκόπηκαν οι χορηγίες για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μετά την ανάρτηση του Τραΐκοβιτς κι άλλοι αθλητές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, γιατί τους απέκοψαν τις χορηγίες, μεταξύ των οποίων η Ελένη Αρτυματά και ο Απόστολος Παρέλλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!