Ο πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπα... δεν μπορεί να τεντώσει το χέρι του

Όπως και ο περισσότερος κόσμος, όταν ακούσαμε το όνομα του αντιπάλου του Στέφανου Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του στο Wimbledon το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να τον αναζητήσουμε στο Google! 

Μα, ποιος είναι ο Αλεξάντερ Ρίτσαρντ; Πώς γίνεται να είναι 28 ετών και να μην τον ξέρουμε; Πώς και δεν έχει ξαναπαίξει σε Grand Slam;

Στο Google δεν μπορείς να βρεις απαντήσεις για όλα, οπότε στραφήκαμε στον Σιμόν Γκραφ, τον δημοσιογράφο του Tages-Arzeiger της Ζυρίχης, που βρίσκεται στο Λονδίνο για το Wimbledon και σίγουρα έχει κάτι παραπάνω να μας πει!

«Ήταν ταλαντούχος junior και επειδή η μητέρα του είναι Αμερικανίδα πήγε να παίξει στο κολέγιο για τέσσερα χρόνια», μας είπε o Σιμόν για τον συμπατριώτη του. «Στα 20 είχε έναν δύσκολο τραυματισμό στο δεξί χέρι, το αίμα δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει γιατί υπήρχε πρόβλημα στο κόκαλο. Έπρεπε να κάνει πέντε χειρουργεία για να βγάλει το κόκαλο και τώρα έχει τώρα ένα μικρό σωληνάκι για να κυκλοφορεί το αίμα. Οι γιατροί έλεγαν ότι δε θα μπορούσε να παίξει επαγγελματικά τένις, αλλά τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Είχε, όμως, και ένα πρόβλημα στον αγκώνα, ένα περίεργο κόκαλο και πάλι. Χρειάστηκε να το βγάλουν και τώρα δεν μπορεί να τεντώσει τελείως το χέρι του».

Η ελβετική σημαία, πάντως, δεν ήταν πάντα δίπλα στο όνομά του: «Έπαιζε για τις ΗΠΑ μέχρι πέρυσι, με παρότρυνση ανθρώπου από το κολέγιο, αλλά τώρα εκπροσωπεί ξανά την Ελβετία. Πρέπει να του υποσχέθηκαν βοήθεια από την ομοσπονδία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Ένα ακόμα φοβερό στοιχείο είναι ότι ο Αλεξάντερ έπαιξε μόλις φέτος το πρώτο του ματς στο χορτάρι! «Το 2018 ξεκίνησε την προσπάθεια να παίξει επαγγελματικά, τον σταμάτησε όμως ο Covid. Αυτή η χρονιά, ωστόσο, είναι επιτυχημένη. Καλά αποτελέσματα σε Challengers κυρίως και μπήκε στο Top 200 (Νο.188). Είναι αρκετά ψηλός, 1.93 και έχει πολύ καλό σερβίς. Το παιχνίδι του είναι αρκετά επιθετικό, ξέρει να παίζει τένις! Έχασε, βέβαια, πολλά χρόνια, και παρότι είναι 28 ετών δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Είναι το πρώτο του Grand Slam και μόλις πριν τρεις εβδομάδες έπαιξε για πρώτη φορά στο χορτάρι, στα προκριματικά του Ίλκλεϊ. Μετά την ήττα του από τον Λούκας Λάτσκο, είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διότι ένιωθε πολύ άβολα στο γρασίδι. Νόμιζε ότι δεν θα μείνει και πολύ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά προπονήθηκε για μερικές μέρες και βρήκε το παιχνίδι του σε αυτή την επιφάνεια. Έχασε το πρώτο σετ στον πρώτο γύρο των προκριματικών, όμως από εκεί και πέρα δεν έχει χάσει άλλο».

Ο Ρίτσαρντ έχει και... καλή παρέα στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon... «Ο Μαρκ-Άντρεα Χούσλερ, ο άλλος Ελβετός που μπήκε από τα προκριματικά, είναι από το ίδιο κλαμπ, από την ίδια πόλη, το Ρούσλικον. Μεγάλωσαν μαζί, αν και ο Χούσλερ είναι τρία χρόνια μικρότερος. Είναι η πρώτη φορά και για τους δύο! Την Παρασκευή ήρθαν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις και έκαναν τουρ στο Wimbledon. Πήγαν στο κεντρικό, περπάτησαν στο γήπεδο, πήγαν στο royal box, είδαν τα τρόπαια και ήταν απίστευτο για εκείνους. Πρώτη φορά στη ζωή του καταλαβαίνει τι είναι το Wimbledon. Είχε έρθει όταν ήταν 8 ετών με τον πατέρα του, που ήταν παίκτης Top 400, αλλά το μόνο που θυμάται είναι οι φράουλες με τη σαντιγί!».

Το ματς με τον Στέφανο θα γίνει αύριο (28/6) περίπου στις 19.00.

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!