Ήττα για τον Παγδατή μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι

Ο Μάρκος Παγδατής έχασε ένα match point, έσωσε 4, "άγγιξε" μια μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για τα ημιτελικά του Aegon Open Nottingham, στο τέλος όμως γνώρισε την ήττα από τον Pablo Cuevas, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Νότιγχαμ που τα είχε όλα!
 
Ο Μάρκος Παγδατής βρέθηκε πίσω με σετ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Νότιγχαμ, όμως έφτασε πολύ κοντά και στη δεύτερη διαδοχική του ανατροπή. Είχε ένα match point και προηγήθηκε με 4-1 στο tie-break που έκρινε το νικητή της αναμέτρησης, στο τέλος όμως υπέστη την ήττα με 6-4, 4-6, 7-6 (8), από έναν πολύ καλό Pablo Cuevas.
 
Όπως είχε κάνει και στην χθεσινή του αναμέτρηση, στην οποία κέρδισε με ανατροπή τον Sam Querrey, o Παγδατής δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι σήμερα. Έκανε 6 διπλά λάθη μόνο στο πρώτο σετ και κέρδισε μόλις 4 πόντους στα δεύτερα σερβίς του (4/15), αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα από τον Cuevas, που "έσπασε" δυο φορές το σερβίς του Μάρκου.
 
Πρώτα ο Ουρουγουανός προηγήθηκε με 1-0 και ύστερα ανέκτησε αμέσως το προβάδισμά του, κάνοντας το 2-1. Μετά από τα τρία διαδοχικά break, με τα οποία ξεκίνησε η αναμέτρηση, κανείς από τους δύο δεν πλησίασε σε άλλο break, κάτι που ωφέλησε βεβαίως τον Cuevas, που σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του 1ου σετ στο 6-4.
 
Στο 2ο σετ ο Παγδατής συνέχισε να σερβίρει με ανεβασμένα ποσοστά, όπως έκανε στο δεύτερο μισό του πρώτου σετ, δεν μπορούσε όμως να βρει λύσεις στο αντίπαλο σερβίς. Στο 8ο game είχε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει αποφασιστικό προβάδισμα για την κατάκτηση του σετ, όμως έχασε δύο break points και μετά από λίγο ο Cuevas ισοφάρισε σε 4-4.
 
Στο 10ο game o Ουρουγουανός αναγκάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, με τον Μάρκο να κερδίζει 3 συνεχόμενους πόντους και να "αγκαλιάζει" το σετ, φτάνοντας στο 4-5, 0-40. Ο Cuevas έσωσε μόνο το πρώτο set point, με τον Κύπριο πρωταθλητή να παίζει έναν φανταστικό πόντο στο δεύτερο και να παίρνει πανάξια το σετ, με 6-4.
 
Στο τελευταίο σετ, ο Παγδατής είχε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα γρήγορο break και να αλλάξει τα δεδομένα, όμως ο Cuevas έσωσε άλλα τρία break points στο πρώτο του service game και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Κύπριος συνέχισε να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης και έχασε άλλη μια ευκαιρία στο 8ο game, όταν επέστρεψε από το 40-15 και δημιούργησε break point, o Cuevas όμως το έσβησε και αυτό, ισοφαρίζοντας σε 4-4.
 
Στο 10ο game o Ουρουγουανός κατάφερε να σβήσει και ένα match point, σε άλλο ένα game που απώλεσε προβάδισμα με 40-15, για να "κλειδώσει" τελικά το service game του με τον 11ο άσο του και να ισοφαρίσει σε 5-5.
 
Kαι αφού έσωσε 5 συνολικά break points σε αυτό το 3ο σετ, ο Cuevas δημιούργησε την μοναδική του ευκαιρία για break στο 11ο game, με τον Παγδατή να στέκεται όρθιος σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και να κρατάει και αυτός το σερβίς του, για να κάνει το 6-5.
 
Τη λύση σε αυτό το "μαραθώνιο" 3ο σετ έδωσε το tie-break, το οποίο ήταν συναρπαστικό. Πρώτα ο Μάρκος προηγήθηκε με δύο mini-breaks για το 4-1, ο Cuevas όμως κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και δημιούργησε διπλό match point, στο 6-4. Ο Μάρκος τα έσβησε και τα δύο, ισοφαρίζοντας σε 6-6, ενώ αργότερα έσβησε κι άλλα δύο, στο 8-8 όμως έκανε ένα διπλό λάθος και ο Cuevas δεν έχασε το 5ο του match point, για να βάλει τέλος σε αυτό το επεισοδιακό παιχνίδι με ένα φανταστικό σερβίς, έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά.
 
Ο Cuevas προκρίθηκε στα ημιτελικά του Aegon Open Nottingham, όπου τον περίμενε ο Gilles Muller. Ο 33χρονος Λουξεμβούργιος πέτυχε νωρίτερα μια πιο ξεκούραστη πρόκριση, επικρατώντας του Alexandr Dolgopolov με 6-3, 6-4 σε 70 λεπτά.
 
Πηγή: www.tennisnews.gr

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!