EKTAKTO: Eκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι Ρωσοι αθλητές του στίβου

Περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το CAS αποφάσισε κατά της συμμετοχής 68 Ρώσων αθλητών σε αυτούς. Μεταξύ των αθλητών είναι φυσικά και ηχηρά ονόματα, όπως της Γέλενα Ισινπάγεβα.  

Η απόφαση του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να αποκλείσει από τους αγώνες τους Ρώσους αθλητές, μετά το σκάνδαλο με την εκτεταμένη χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας είχε προσφύγει στο CAS αναμένοντας δικαίωση, κάτι που τελικά δεν συνέβη, καθώς το αίτημά της απορρίφθηκε. Τώρα αναμένεται η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία αναμενόταν να αποφασίσει την περασμένη Δευτέρα, αλλά τελικά κρίθηκε σκόπιμο να γίνει πρώτα γνωστή η απόφαση του CAS. 

«To CAS απορρίπτει την έφεση της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αφορά 68 Ρώσους αθλητές, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ και είχαν ζητήσει τη συμμετοχή τους δηλώνοντας ότι είναι «καθαροί» και ότι είναι άδικο να αποκλειστούν από τους Αγώνες. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Ζούκοφ, είχε τονίσει ότι θα πρέπει η απόφαση να είναι υπέρ των Ρώσων αθλητών, οι οποίοι θα καταδικαστούν σε διαφορετική περίπτωση χωρίς να έχουν κάνει κάτι. 

 

Δειτε Επισης

Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης συστήματος Crotale στη Γαλλία εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μάριος Γεωργίου (pics)
Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου
Ατσάλινος Ολυμπιακός την… έσπασε στην Μπαρτσελόνα