Ο paparazzo (δεν) περιμένει το Pulitzer για Λέβι!

«Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις». Ο paparazzo θυμάται τον Τζορτζ Όργουελ κάθε φορά που οι ενοχλημένοι από τις αποκαλύψεις του προσπαθούν να ακυρώσουν τη δουλειά του.

Όπως συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, όταν η OMADA αποκάλυψε «το ιστορικό της κόντρας Λέβι-Ντουγκλάο» προκαλώντας το ακόλουθο ειρωνικό σχόλιο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ανόρθωσης:

Ο paparazzo δεν αντέδρασε τότε. Όχι γιατί είναι… υπεράνω, αλλά γιατί είχε εμπιστοσύνη στη δουλειά και στις πηγές του. Ένα μήνα και πέντε μέρες μετά ο Λέβι αποτελεί παρελθόν για την Ανόρθωση για όλους τους λόγους που αναφέρονταν σ’ εκείνο το ρεπορτάζ.

Ή μήπως όσα έδειξαν τα εργομετρικά του Ιουλίου δεν σχετίζονται με τα υπερβολικά μεγάλα «νεκρά» διαστήματα της ομάδας; Ή μήπως σε μια ομάδα με σχεδόν άθικτο κορμό και ποιοτικές-δαπανηρές ενισχύσεις οι τακτικές αλχημείες-εμμονές του Ισραηλινού και η μια νίκη -με τα χίλια ζόρια- σε τέσσερα παιχνίδια με τέσσερις σχεδόν ολοκαίνουργιες ομάδες (Δόξα, Πάφο, ΑΕΛ και Αλκή) δεν «φωνάζουν» για πρόβλημα στα αποδυτήρια;

«Από τότε (σ.σ. αποκλεισμός από τη Λάτσι) η κατάσταση παραμένει τεταμένη και κάθε άλλο παρά έχει εκτονωθεί με το πέρασμα του καιρού. Αποτέλεσμα; Δύο στρατόπεδα (Λέβι-παίκτες) και στη μέση ο Παντελή που δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι να κάνει. Από τη μία, ξέρει από την εμπειρία του ότι προπονητής που έχει χάσει τα αποδυτήρια δεν έχει (πολύ) μέλλον. Από την άλλη, ξέρει ότι το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Λέβι προβλέπει αποζημίωση σχεδόν 200 χιλιάρικα για να «σπάσει».
Ο πρόωρος αποκλεισμός στην Ευρώπη πόνεσε εξ ίσου στο ίματζ και στο ταμείο της ομάδας, αν όμως την Κυριακή ο πρόεδρος διαπιστώσει από την εικόνα και το αποτέλεσμα ότι το πράγμα δεν τραβάει, τότε θα είναι υποχρεωμένος να πάρει αποφάσεις».

Και τις πήρε. Κι αν η νίκη με τη Δόξα «έκρυψε» προσωρινά τα κακώς κείμενα, οι επόμενες αγωνιστικές τα ξεγύμνωσαν και επιβεβαίωσαν πως ο Λέβι είχε χάσει τα αποδυτήρια. Για κανένα άλλο λόγο έπειτα από μια επιτυχημένη σεζόν δεν θα απομάκρυνε -σε αυτό το χρονικό σημείο- η Ανόρθωση τον προπονητή της.

Ο χρόνος, για ακόμη μια φορά, δικαίωσε την αλήθεια και εξέθεσε το ψέμα. Απέδειξε ποιος αποκάλυψε γεγονότα και ποιος προσπάθησε άκομψα να αποπροσανατολίσει. Ο paparazzo δεν περιμένει, φυσικά, βραβείο, επειδή έκανε τη δουλειά του. Δεν ξέρει καν, αν θα πρέπει να περιμένει από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ανόρθωσης να κάνει σωστά τη δική του.

Αφού όμως εκείνος πρότεινε τον paparazzo για Pulitzer, έχει και ο paparazzo μια πρόταση για εκείνον: να θυμάται αφ’ ενός πως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο», αφ’ ετέρου να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αν πάλι δεν θέλει ή δεν μπορεί, ας μην ανησυχεί: η (σκληρή) πραγματικότητα θα του το θυμίζει σε κάθε αφορμή.

Δειτε Επισης

Κέρδισε την ΑΕΛ με κορυφαίο τον Blackmon ο ΑΠΟΕΛ
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα
Το μήνυμα του Τάνκοβιτς για την ιστορική πρόκριση-«Είμαστε στον τελικό με ψηλά το κεφάλι»
ΒΙΝΤΕΟ: Ανακοίνωσε το νέο του προπονητή ο ΑΣΙΛ
Τέλος από την Ανόρθωση ο Σέρχιο Τεχέρα
Οι 18 υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΛ
ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα βουλευτή για την ιστορική πρόκριση της Πάφου στον τελικό
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστική στο δεύτερο γκρουπ
Ο διαιτητής στο ντέρμπι Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ομόνοια Αραδίππου