Οι… αηδίες για τον «αναγεννημένο» Ντε Καμάργκο

Αναγεννημένος, φρέσκος, μεταλλαγμένος, φουριόζος είναι μερικά από τα επίθετα που συνοδεύουν τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο μετά το πέρας του βασικού μέρους της προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ στην Πολωνία.
 
Σκόραρε ο Βέλγος 2-3 γκολ στα φιλικά προετοιμασίας και έγινε ξαφνικά… επιθετικός ολκής. Εκεί που οι φήμες (ποτέ δεν λέχθηκε κάτι από επίσημα χείλη) είχαν τον Βελγοβραζιλιάνο στους υπό αμφισβήτηση ποδοσφαιριστές για τη νέα σεζόν ο 34χρονος φορ αποτελεί, αυτή την στιγμή, την πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά και δεν αποκλείεται να κερδίσει στην «κούρσα» τον Μίκαελ Ποτέ και να πάρει φανέλα βασικού στους αγώνες του β΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Αυτοί είμαστε στην Κύπρο. Όσο εύκολα κατακρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή, άλλο τόσο τον ανεβάζουμε στα ουράνια. Ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Έβγαλε μάτια στην Σταντάρ (αγωνιζόμενος ως δεύτερος επιθετικός) με την ομάδα της Λιέγης να τον αγοράζει 1,3 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2006 και να τον πωλεί έναντι 4 εκατ. ευρώ στην Γκλάντμπαχ, τέσσερα χρόνια αργότερα.
 
Το 2014 η Χόφενχαϊμ έβγαλε από το ταμείο της 1,4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, ενώ έβαλε άλλα 17 τέρματα σε Σταντάρ Λιέγης (11 γκολ) και Γκενκ (6 γκολ) τη διετία 2014-16. Στα 32 του χρόνια ήρθε στον ΑΠΟΕΛ ως μεγάλο όνομα και γι’ αυτό είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές στον «Αρχάγγελο».
 
Ο απολογισμός των 10 γκολ σε 27 εμφανίσεις (12 ως βασικός) στο πρωτάθλημα (σκόραρε άλλα δύο τέρματα στο Γιουρόπα Λιγκ και ένα στο κύπελλο) δεν είναι άσχημος, όμως σίγουρα θα ήταν καλύτερος αν δεν είχε πέσει στην εξωπραγματική βάση επιδόσεων σεζόν του Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος του έφραξε τον δρόμο για το αρχικό σχήμα.
 
Στον ΑΠΟΕΛ ενδεχομένως να περίμεναν περισσότερα από τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο, ο οποίος κακά τα ψέματα σε κρίσιμα παιχνίδια δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του και έχασε σημαντικές ευκαιρίες «γεννώντας» μουρμούρα.
 
Οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δεν λένε πάντα την αλήθεια, πολλές φορές όμως τη φανερώνουν. Ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο ήταν ο δεύτερος σε συχνότητα σκοραρίσματος ολόκληρου του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από την «μηχανή» Ντάρμπισαϊρ και με καλύτερη συγκομιδή από τον Πιέρο Σωτηρίου.
 
Ο REPORTER έβγαλε την συχνότητα σκοραρίσματος των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Βελγοϊσπανός είναι στη δεύτερη θέση με μέσο όρο ένα γκολ ανά 122,2’.  
 
Έπαιξε βασικός σε μόλις 12 (από τα 36) παιχνίδια πρωταθλήματος, δηλαδή ακριβώς το 1/3 και πέτυχε 10 τέρματα. Τα εφτά εξ αυτών τα σημείωσε όταν ξεκίνησε βασικός και τ’ άλλα τρία προερχόμενος από τον πάγκο. Συνολικά πέτυχε 13 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (10 στο πρωτάθλημα, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ και ένα στο κύπελλο) εκ των οποίων τα οκτώ τα πέτυχε φορώντας φανέλα βασικού.
 
Εφόσον ήταν μόνιμα στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ τα τελειώματα και οι επιδόσεις του Ντε Καμάργκο πολύ πιθανόν να ήταν ακόμα καλύτεροι. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Βελγοϊσπανός δεν έμαθε μπάλα κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας στην Πολωνία.
 
Η συχνότητα σκοραρίσματος των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος
Ντάρμπισαϊρ 24 (Ομόνοια) γκολ – Γκολ ανά 119,3
Ιγκόρ ντε Καμάργκο (ΑΠΟΕΛ) 10 γκολ – Γκολ ανά 122,2
Πιέρος Σωτηρίου (ΑΠΟΕΛ) 21 γκολ - Γκολ ανά 125,4
Έντουαρντ Μασίνουα (Ερμής) 13 γκολ –Γκολ ανά 129,4
Νίκα Κατσαράβα (Εθνικός) 16 γκολ – Γκολ ανά 137,2
Ιβάν Τριτσκόφσκι (ΑΕΚ) 14 γκολ – Γκολ ανά 139,1
Εμιλιο Ζελάγια (Εθνικός) 15 γκολ – Γκολ ανά 169,6
Αντρέ Άλβες (ΑΕΚ-Ανόρθωση) 12 γκολ – Γκολ ανά 175,5
Φώτης Παπουλής (Απόλλων) 14 γκολ – Γκολ ανά 176
Μιγκέλ Αρουαμπαρένα (ΑΕΛ) 11 γκολ – Γκολ ανά 179,4
Νασίρ Μάατσι (Νέα Σαλαμίνα) 11 γκολ – Γκολ ανά 202
Ροτζέριο Μάρτινς (Άρης) 13 γκολ –Γκολ ανά 208,3
Άλεξ ντα Σίλβα (Απόλλων) 12 γκολ -  Γκολ ανά 242,5
Ισμαήλ Σάσι (ΑΕΛ) 10 γκολ – Γκολ ανά 246
Ντίμιταρ Μακρίεφ (Σαλαμίνα) 10 γκολ – Γκολ ανά 273,2  

Δειτε Επισης

Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»
Η εννιάχρονη εγκλωβισμένη αθλήτρια που ανέβασε την σημαία της Κύπρου ψηλά και να μας κάνει περήφανους
tiktok
Γιοβάνοβιτς: Δεν είναι σωστό να υποτιμάτε την ομάδα μου, θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα
Ανανεώνει στην Παρί μέχρι το 2027 ο Μαρκίνιος
Εκνευρισμένη με τα ΜΜΕ η Ρούλα Πισπιρίγκου-Θιγμένη για το ζήτημα της πατρότητας των παιδιών
Έκρηξη θυμού και απειλών από Τατάρ για τον επικείμενο εξοπλισμό της Ε.Φ
Έφυγε η Ζατόπκοβα, το πρότυπο των Ολυμπιονικών