Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;

Σε 60 μέρες ξεκινά το Προολυμπιακό τουρνουά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει με την Εθνική Ελλάδας. Το θέμα είναι αν τον αφήσει ο τραυματισμός του.

Οι Μιλγουόκι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των play off και η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να αποτελεί ένα αισιόδοξο σενάριο για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (02-07 Ιουλίου). Σε μία τέτοια περίπτωση ο εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου θα είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο ξεκούρασης και μετά από συνεννόηση με τον Βασίλη Σπανούλη να ενσωματωνόταν στην Εθνική Ελλάδας.

Οι Μπακς όμως αποκλείστηκαν γιατί δεν έπαιξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω τραυματισμού στον γαστροκνήμιο. Τις λεπτομέρειες του προβλήματος που αντιμετωπίζει τις γνωρίζει καλά μόνο ο ίδιος και το ιατρικό επιτελείο των Μπακς, κανείς άλλος. Ωστόσο και μόνο η απουσία του «Greek Freak» από την πιο κρίσιμη και διασκεδαστική στιγμή της σεζόν, τα NBA play off, δείχνουν πως το πρόβλημα είναι σοβαρό.

Η χθεσινή δήλωση του Αντετοκούνμπο πως «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να τρέξω ούτε στο 30-40% σε σπριντ. Ίσως πρέπει να περιμένω λίγες μέρες, εβδομάδες, μήνες» ήρθε να προσθέσει μία μικρή ανησυχία στην Εθνική μας ομάδα. Το Προολυμπιακό απέχει ακριβώς 60 μέρες από σήμερα. Πόσο πιθανό είναι ένας (υπερ)αθλητής που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί καλά καλά να τρέξει σε χαμηλή ένταση, να είναι έτοιμος για ένα επίσημο παιχνίδι;

Ο Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει, θα μπορέσει όμως;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκάθαρα έχει αποσαφηνίσει πως θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να διεκδικήσει το εισιτήριο για του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Δεν τίθεται θέμα για αυτό και μάλιστα έχει ενημερώσει ανάλογα και τον Βασίλη Σπανούλη. Η διάθεση όμως δεν αρκεί.

Θα πρέπει στην εθνική ομάδα να περιμένουν την εξέλιξη της πορείας της αποθεραπείας του Αντετοκούνμπο η οποία απαιτεί χρόνο. Ο Ελληνας σούπερσταρ αποτελεί τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για το παγκόσμιο μπάσκετ, το συμβόλαιό του με τους Μπακς την επόμενη σεζόν υπολογίζεται γύρω στα 49.000.000 δολάρια και κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να παίξει στο Προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική Ελλάδας σε γεμάτο ΣΕΦ. Το θέμα είναι αν του το επιτρέψει το σώμα του. Θα το μάθουμε σε λίγο καιρό...

Πηγή: gazetta .gr

Δειτε Επισης

MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»
Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων