Κυπριακή δράση σε κολύμβηση, τένις και πυγμαχία στη 2η μέρα των Κοινοπολιτειακών Νέων

Η αγωνιστική δράση στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων άρχισε για την Κύπρο την Τρίτη 18 Ιουλίου με τις συμμετοχές σε τζούντο και μπιτς βόλεϊ. Μετά την τελετή έναρξης που διεξήχθη το ίδιο βράδυ, η Τετάρτη 19 του μήνα αποτελεί την πρώτη «γεμάτη» μέρα στο πρόγραμμα των Αγώνων, που φιλοξενούνται στη νησιώτικη χώρα των Μπαχαμών στην Καραϊβική.

Σε τρία μέτωπα θα υπάρχει κυπριακή δράση την Τετάρτη 19 Ιουλίου και συγκεκριμένα σε τένις, κολύμβηση και πυγμαχία. Οι δύο τενίστες μας, ο Λευτέρης Νέος και η Ελίζα Ομήρου, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους σε μονό και μικτό διπλό. Τα παιχνίδια του α΄ γύρου στο μονό θα διεξαχθούν μεταξύ 15:00 και 23:00 ώρα Κύπρου, ενώ οι αγώνες του α΄ γύρου στο μικτό προγραμματίστηκαν για τις ώρες μεταξύ 23:00 και 03:00 (CY).

Με 27 αγόρια, 20 κορίτσια και 17 δίδυμα να έχουν δηλώσει συμμετοχή στα τρία αγωνίσματα του τένις, η κυπριακή ομάδα και ο προπονητής Λούκα Τσεκατέλι βρίσκονταν σε αναμονή της τεχνικής σύσκεψης της Τρίτης για να μάθουν αντιπάλους στα ταμπλό.

Στην κολύμβηση, στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα (17:30 ώρα Κύπρου) ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής ρίχνεται στον προκριματικό των 200 μ. ελεύθερο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό που θα διεξαχθεί στη 01:07 ώρα Κύπρου της Τρίτης προς Τετάρτη. Λίγο αργότερα, στις 02:25 ώρα Κύπρου τα ξημερώματα Τετάρτης, ο Χατζηττοουλής θα αγωνιστεί στον τελικό των 1500 μ. ελεύθερο.

Τέλος, μεταξύ 20:00 και 22:30 ώρα Κύπρου ο Δημήτρης Χριστοφή θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στην κατηγορία μέχρι 60 κιλών στην πυγμαχία.

 

Οι πρώτες στιγμές στο Νασάου

Λίγο μετά τις 21:30 ώρα Κύπρου της Δευτέρας 17 Ιουλίου (14:30 τοπική ώρα), προσγειώθηκε η κυπριακή αποστολή στο αεροδρόμιο του Νασάου στις Μπαχάμες. Το ταξίδι ξεκίνησε στις 19:30 (CY) της Κυριακής (16/07) με την αναχώρηση από τη Λάρνακα. Αφού η αποστολή έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο Λονδίνο, έφτασε στη χώρα της Καραϊβικής λίγο περισσότερο από ένα 24ωρο αργότερα.

Με την άφιξη στο Νασάου, αμέσως ξεκίνησε η δύσκολη προσπάθεια για εγκλιματισμό στις συνθήκες των Αγώνων και αντιμετώπιση όλων των εκκρεμούντων θεμάτων. Τη στιγμή που ξεκίνησε η διαλογή των Κυπρίων στα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο Melia, η ομάδα του τζούντο ξεκίνησε επίπονη προσπάθεια (με έντονο τρέξιμο και σάουνα) για να χάσουν οι αθλητές κάποια γραμμάρια βάρους, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα ενόψει του επίσημου ζυγίσματος που ήταν προγραμματισμένο για λίγες ώρες μετά την άφιξη στις Μπαχάμες.

Την ίδια ώρα ο ιατρός Αλέξης Σαμούτης και ο φυσιοθεραπευτής Αντώνης Ζαχαρόπουλος είχαν σύσκεψη με τα υπόλοιπα μέλη της ιατρικής ομάδας στο αθλητικό κέντρο Queen Elizabeth και η ομάδα μπιτς βόλεϊ την αντίστοιχη σύσκεψη στο Χωριό των Αθλητών. Και όλα αυτά ενώ η αρχηγός αποστολής Κάλλη Χατζηιωσήφ προσπαθούσε ταυτόχρονα, να διορθώσει προβλήματα με το ξενοδοχείο, να επισκεφτεί στο αρχηγείο του αγώνα για σύσκεψη με τους διοργανωτές και να οργανώσει τα πρώτα βήματα της κυπριακής ομάδας στο Νασάου.

 

Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!
Ο ΚΟΑ θα τοποθετηθεί αφού ενημερωθεί από Επιτροπής Δεοντολογίας για ΣΚΟΚ