ʼργησε η ενίσχυση στην Ανόρθωση

18 μέρες μετά την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου η Ανόρθωση πρόσθεσε στο δυναμικό της μόνο το Ίσμαελ Γκονσάλβες, η μεταγραφή του οποίου προέκυψε στην πορεία και δεν ήταν στο αρχικό πλάνο της επιτροπής προγραμματισμού της»Κυρίας». Έχω την άποψη πως η ομάδα της Αμμοχώστου καθυστέρησε πολύ να ενισχύσει την ομάδα, νοουμένου πως η αναζήτηση αριστερού εξτρέμ και αναπληρωματικού τερματοφύλακα άρχισε εδώ και μήνες.
 

Ο τραυματισμός του Ζοάο Βίκτορ στοίχισε αρκετά στον Αντρέ Πάους σ’ ένα διάστημα που ο Ολλανδός προπονητής άρχισε να καθιερώνει τους Βίκτορ και Λαΐφη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η ικανότητα του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στα μετόπισθεν έκανε πιο ευέλικτο το πλάνο του Πάους, ο οποίος άμεσα θα έπρεπε να δώσει εντολή για απόκτηση ποδοσφαιριστή με τα ίδια χαρακτηριστικά ή αναπληρώνοντας τον με ανασταλτικό μέσο ή κεντρικό αμυντικό. Επίσης, η πώληση του Αμπουρτζάνια στην Ταραγόνα, μείωσε κατά μια τις επιλογές του στη μεσαία γραμμή, επομένως η «Κυρία» παρουσιάζει δύο απώλειες (Βίκτορ, Αμπουρτζάνια) στη μεσοαμυντική γραμμή σε σχέση με το πώς άρχισε το πρωτάθλημα.

Η μετατόπιση του Σβεσλέν στο αριστερό άκρο της άμυνας σε αρκετά παιχνίδια, έχει περιορίσει τους διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς, αφού πέραν του Χόλγκερσον υπάρχει μόνο ο πολυθεσίτης Λαΐφης, ο οποίος ενδεχομένως να πρόσφερε πολύ περισσότερα αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή, κάτι που φάνηκε στην ευρεία νίκη επί της Αγίας Νάπας.
Άποψη του γράφοντος είναι πως η Ανόρθωση θα κερδίσει πολύ περισσότερα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αν πλαισιώσει άμεσα τους Χόλγκερσον-Σβεσλέν με ένα γρήγορο αμυντικό και μονιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή ο Λαΐφης που κατάφερε να αναδειχθεί καλύτερος Κύπριος παίκτης αγωνιζόμενος ως στόπερ.

Σταν Φαλξ και Αντρέ Πάους καθυστέρησαν ήδη πάρα πολύ να ενισχύσουν την ομάδα, η οποία μετρά ήδη τέσσερις χαμένους βαθμούς μέσα στο 2016 και έχασε την υπεροπλία που υπήρχε σε όλες τις γραμμές στο ξεκίνημα της περιόδου. 
  

Δειτε Επισης

Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς-Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στην εκκίνηση, συγκρούσεις μεταξύ των Hypercar
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Εκπληκτική κίνηση και κάρφωμα από τον Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή του Top-10 της βραδιάς
Το Top 10 του Παναθηναϊκού στη Regular Season έχει φάσεις που έγραψαν ιστορία!
Χαρτ, Μπράνσον και ΜακΜπράιντ βγήκαν μπροστά και οι Νικς έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς
Αισιόδοξος ο προπονητής των Μπάκς για τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο-«Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος»
Η Σάκκαρη ανέβηκε στο Νο 6 του κόσμου, παρέμεινε στο Νο 12 ο Τσιτσιπάς
Ιστορική επίδοση Λεμπρόν, στα χνάρια του Τζόρνταν-«Δεν έχω πολύ καιρό ακόμη»