Ματσεντίδης: «Τεράστια προσπάθεια που θα αφήσει καρπούς»

Το δεύτερο μέρος της "Ημέρας Γνωριμίας" πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Οκτωβρίου στην Λευκωσία, με παιδιά των ηλικιών του 2004 και του 2005.

Παιδάκια από όλη την Κύπρο μετέβηκαν στο "Πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης" στην Λευκωσία και πέρασαν από κάποια τεστ, ώστε να καταγραφούν οι ικανότητες και τα στοιχεία τους, για να μπορέσουν μελλοντικά να πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της "Ημέρας Γνωριμίας", ο προπονητής του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και της Εθνικής Γυναικών Κ18, Μιχάλης Ματσεντίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. 

"Σήμερα (σ.σ. Σάββατο 17/10) πέρασαν παιδάκια από όλη την Κύπρο. Μετρήσαμε τα σωματομετρικά τους στοιχεία, τις ικανότητες τους, κάναμε κάποια τεστ τακτικής και τους βάλαμε να παίξουν λίγο. Θέλουμε να ξέρουμε ένα περίπου σε τι στάδιο βρίσκονται, ώστε όταν ενεργοποιηθούν οι Εθνικές ομάδες, να έχουμε μία βάση για να ξέρουμε που ξεκινήσαμε και που είμαστε. 

Αύριο (σ.σ. Κυριακή 18/10) θα έρθουν τα παιδάκια του 2005 για να κάνουν ακριβώς τα ίδια τεστ. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλό αυτό που γίνεται για την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και γενικά για τον αθλητισμό. Το γεγονός ότι προωθούμε τόσο πολύ την ανάπτυξη, το ότι προσπαθούμε από τόσο μικρή ηλικία να ξέρουμε τι έχουμε στα χέρια μας για να μπορούμε να το αναπτύξουμε. 

Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα μας δώσουν πάρα πολλούς καρπούς και οι Εθνικές μας ομάδες θα μπορέσουν να έχουν κάποια παιδιά από αυτά στην συνέχεια για να τις επανδρώσουν, που θα είναι πολύ σημαντική. Είναι μία τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την Ομοσπονδία και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα αφήσει καρπούς". 
  

Δειτε Επισης

Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία
Βόμβα στην Red Bull-Φεύγει ο Άντριαν Νιούι!