Από την απαξίωση, στην αποθέωση

Στην Κύπρο του παραλογισμού και της υπερβολής, εύκολα αποθεώνουμε και ευκολότερα μηδενίζουμε καταστάσεις
 
Και τι δεν γράφτηκε-ειπώθηκε για τον φετινό ΑΠΟΕΛ μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα. Δεν κάνει ο Αντωνιάδης, άμπαλος ο Μοράις, «γέρασε» ο Σέρτζιο, απαθής ο Εφραιμ, πεταμένα λεφτά ο Στίλιτς και άλλα πολλά.
 
Το άσχημο ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League και οι εύκολες ήττες από Σάλκε και Σπάρτα Πράγας, έφεραν νέα μουρμουρητά και ανάγκασαν μέχρι και τη διοίκηση να μιλήσει δημόσια για λανθασμένες επιλογές του καλοκαιριού.
 
Τιμούρ-Καβενάγκι
Δύο είναι οι διορθωτικές αλλαγές που έγιναν στον «Αρχάγγελο» και διαφοροποίησαν άρδην το σκηνικό. Ο Τιμούρ Κετσπάγια φρόντισε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να σουλουπώσει αγωνιστικά τον ΑΠΟΕΛ, μετατρέπωντας τον από ένα απειθάρχητο σύνολο με κτυπητές αδυναμίες, σε μια καλοδουλεμένη μηχανή, με αγωνιστικό πλάνο, ταυτότητα στο γήπεδο και τρομακτική για τους αντιπάλους παραγωγικότητα.
 
Ο Γεωργιανός προπονητής απέδειξε πως το ρόστερ αξίας 12 εκατ. ευρώ που διαθέτει ο ΑΠΟΕΛ και ποιοτικό είναι και καλό ποδόσφαιρο μπορεί να αποδώσει. Ο ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια άρχισε να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και δείχνει ασταμάτητος στην κούρσα για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.
 
Έξι νίκες και μια ισοπαλία είναι ο απολογισμός του ΑΠΟΕΛ με τον καραφλό στον πάγκο, ενώ «μάτωσε» τα αντίπαλα δίκτυα 33 φορές.
 
Επίσης, η καθυστερημένη έλευση γκολτζή αποδεικνύεται εγκληματικό λάθος, καθώς αν ο Φερνάντο Καβενάγκι ήταν έγκαιρα στο ρόστερ, πολύ πιθανόν τα δεδομένα θα ήταν διαφοερετικά στην ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Αργεντινός σκόραρε για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα (μετρά το απόλυτο καθώς έκανε ντεμπούτο στη δεύτερη αγωνιστική) και έφτασε τα 12 γκολ, επίδοση που τρομάζει. Ο σούπερ σταρ του ΑΠΟΕΛ πέτυχε μόλις πέντε τέρματα λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Μίκαελ Ποτέ, στο ¼ της κανονικής περιόδου.
 

 
Σπάει τα κοντέρ
Τα 38 γκολ ενεργητικό στις οκτώ αγωνιστικές, αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τον ΑΠΟΕΛ και οι γαλαζοκίτρινοι πέραν από τη διατήρηση των κεκτημένων, έχουν ενώπιον τους άλλη μια τεράστια πρόκληση. Να καταρρίψουν το ρεκόρ καλύτερης επίθεσης σε μια σεζόν, το οποίο διατηρεί η Ανόρθωση του Ντούσαν Μιτόσεβιτς της περιόδου 1998-99 με 95 γκολ.
 
Ο ΑΠΟΕΛ έχει μέσο όρο σκοραρίσματος 4,75 γκολ ανά παιχνίδι! Η ταπείνωση της Νέας Σαλαμίνας με 9-0 είναι η πιο ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος» στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου  και έβδομη μεγαλύτερη στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων» σε αγώνα πρωταθλήματος.
 
Τα στατιστικά επιτεύγματα των γαλαζοκιτρίνων δεν σταματούν εδώ. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ μετρά ισάριθμες νίκες με μηδέν παθητικό, πετυχαίνοντας 28 τέρματα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία