Αυτά που άρεσαν στο Σα Πίντο και η σκέψη του για τον... δικό του ΑΠΟΕΛ

Ικανοποιημένος ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ Ρικάρντο Σα Πίντο, από την απόδοση των παικτών του στον αγώνα με τη Βοϊβοντίνα.

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου ανέφερε πως, «νομίζω στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι, φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες, δεν σκοράραμε όσα γκολ έπρεπε με βάση τις ευκαιρίες μας, αν σκοράραμε περισσότερα γκολ θα ήταν πιο εύκολο. Με ένα-δυο λάθη έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες κι όχι λόγω του παιχνιδιού που έκαναν. Είχαμε σπουδαίο και απαιτητικό πρώτο ημίχρονο, δεν τους αφήσαμε να κάνουν πολλά. Για πρώτο παιχνίδι δεν ήταν εύκολο σωματικά να μείνουμε στο ίδιο επίπεδο μέχρι τέλους. Ο αντίπαλος έψαχνε για λάθη μας και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Ίσως αξίζαμε να δεχθούμε το γκολ γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά αξίζαμε και να σκοράρουμε τρία ή τέσσερα γκολ. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ, παίζαμε σπίτι μας, έχουμε την ευθύνη να ελέγξουμε το παιχνίδι αλλά δεν είναι εύκολο να παίζουμε συνέχεια όσο θέλουμε. Ο ρυθμός του αγώνα για πρώτο επίσημο παιχνίδι ήταν ψηλός και δεν είναι εύκολο για τους παίχτες να συνεχίσουν τόσο φρέσκοι στο μυαλό και σωματικά. Η Βοϊβοντίνα είχε τέσσερις-πέντε παίχτες που έπεσαν στο β' ημίχρονο δείχνοντας επηρεασμένοι από τον ψηλό ρυθμό. Είμαι χαρούμενος με την ομάδα, έκανε καλή δουλειά, αξίζαμε τη νίκη. Είδαμε όμως μόνο το πρώτο ημίχρονο, όλα είναι ανοιχτά».

Για τον επαναληπτικό πρόσθεσε ότι, «η Βοϊβοντίνα θα είναι πιο επιθετική, θα προσπαθήσει να σκοράρει νωρίς για να ισοφαρίσει. Η συμπεριφορά μας δεν θα είναι αμυντική, θα πάμε για να κερδίσουμε, αυτή είναι η νοοτροπία μας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τώρα και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε πιο δυνατοί κατά την άποψή μου. Είμαι πολύ θετικός για το δεύτερο παιχνίδι αλλά πρέπει να πάμε να το χειριστούμε με σεβασμό και προσοχή».

Όπως είπε ο Σα Πίντο, «για πρώτο παιχνίδι μου άρεσαν πράγματα που συνήθως δεν μου αρέσουν, επειδή είμαστε στην αρχή. Ποτέ δεν υπάρχουν τέλειες ομάδες αλλά τώρα είμαστε στην αρχή της διαδικασίας, μου άρεσε το πώς πάλεψαν, το πάθος, η συγκέντρωση, η νοοτροπία νικητή. Αλλά η δική μου σκέψη για την ομάδα είναι κάπως διαφορετική και σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να δούμε τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Να πω ότι ο αντίπαλος έδειξε ποιότητα κυρίως στο επιθετικό τρανζίσιον και στις στατικές φάσεις, όχι στην επιθετική δημιουργία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό, επιθετικό, ευκαιρίες, πολλά πράγματα ήταν καλά. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Οι αντίπαλοι κάποτε το κάνουν πιο εύκολο ή πιο δύσκολο. Κάποτε μπορούμε να δούμε όλα όσα θέλουμε, κάποτε όχι. Αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή είμαι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά της ομάδας».

Δειτε Επισης

Πρώτη προπόνηση για Εθνική Ανδρών υπό Σωφρόνη Αυγουστή
Την Τρίτη εξετάζει το εφετείο της ΚΟΠ την ένσταση της ΑΕΛ
Ξεκινάει προετοιμασία, Μάμας αντί Σπόλιαριτς στην κλήση Aυγουστή
Κρίσιμες ώρες στον ΑΠΟΕΛ-Όλα δείχνουν τον Ντομίνγκεζ εκτός Αρχαγγέλου
Κβιλιτάια λαμπρός τον οδηγεί-Κέρδισε την Ομόνοια ο Άρης
Έσπασε την έδρα του ΑΠΟΕΛ με τον Φαράζ η ΑΕΚ
Με νίκες προχώρησαν Ομόνοια Αραδίππου, Ανόρθωση και ΑΕΛ στην Cyprus League by Stoiximan
Ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρεις αγώνες η 6η αγωνιστική της Cyprus League
Ούγκο Μάρτινς: «Είμαι πολύ περήφανος, μόνο νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ» (vid)
One Μακρής show με δώρο γενεθλίων για την ΑΕΛ ένα χατ-τρικ