Μιλόγεβιτς: Άλλο να διαλέγεις τους παίκτες που θέλεις εσύ και άλλο να βρίσκεις έτοιμο ρόστερ

Για το αποψινό ντέρμπι κοντά στην ΑΕΛ αλλά και το ρόστερ της ομάδας του μίλησε ο τεχνικός του Απόλλωνα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό του Απόλλωνα ο Σέρβος κόουτς, «προερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι στη Λευκωσία, όπου παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία γνωριμίας και με τους ποδοσφαιριστές και όπως είχα πει, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σε όλους τους τομείς. Είτε από θέμα τακτικής, είτε του τρόπου που παίζουμε, είτε της φυσικής κατάστασης. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Όλοι τους είναι επαγγελματίες και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην προπόνηση. Και γι’ αυτούς είναι μια καινούργια αρχή. Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση να κάνουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες μου, αλλά χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Όπως είπα ξανά, είμαι αισιόδοξος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «το ζητούμενο είναι να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας στο γήπεδο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αστάθεια μας. Είναι φυσιολογικό βέβαια, αφού είμαστε μια ομάδα με πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές κα ακόμη πιο νέο προπονητή. Όλα είναι καινούργια. Χρειαζόμαστε χρόνο και μακάρι να τον είχαμε για να δοκιμάζαμε διάφορα συστήματα και τακτικές, έτσι ώστε να βρούμε το κατάλληλο σχηματισμό για την ομάδα και τους σωστούς ποδοσφαιριστές στην κατάλληλη θέση. Είναι διαφορετικό να διαλέγεις τους παίκτες που θέλεις εσύ και είναι αλλιώς να βρίσκεις έτοιμο ρόστερ. Ο χρόνος περνά, βρισκόμαστε σε φουλ αγωνιστική δράση με επίσημους αγώνες. Φτάσαμε ήδη στην 5η αγωνιστική και από τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, τώρα παίζομε με την ΑΕΛ. Είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της πόλης, είναι σπουδαία αυτά τα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Οι ποδοσφαιριστές το καταλαβαίνουν και θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για να κάνουν αυτά που πρέπει στον αγώνα».

Ακόμη δήλωσε ότι, «στην τελευταία αναμέτρηση είχαμε μόλις τέσσερις παίκτες στη βασική ενδεκάδα από το περσινό ρόστερ. Για πολλούς ήταν το πρώτο τους ντέρμπι στην Κύπρο και δεν γνώριζαν πως είναι. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι πολύ δυνατά. Έχουν εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια στις προηγούμενες τους ομάδες αλλά τα ντέρμπι εδώ είναι διαφορετικά. Πρέπει να ξέρουν την ιστορία της ομάδας για αντιληφθούν τη σημασία αυτών των αγώνων. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν την προηγούμενη εβδομάδα και θα κάνω τα πάντα για να καταλάβουν ότι πρέπει να αγωνίζονται πιο δυναμικά και να τα δίνουν όλα για την ομάδα.

Καταλήγοντας ο τεχνικός του Απόλλωνα ανέφερε πως, «οι Απολλωνίστες είναι εκπληκτικοί, πάντοτε τους εκτιμούσα. Βρίσκομαι στην Κύπρο εδώ και χρόνια, τους γνωρίζω και είναι πάντοτε δίπλα στην ομάδα τους. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει το κοινό της δίπλα της και να την αγαπάει στηρίζοντας την. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε είναι αν τους ικανοποιήσουμε με καλές εμφανίσεις. Πρέπει να δείξουμε διάθεση, να παλεύουμε κάθε πάσα και διεκδίκηση της μπάλας και να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Αν τα κάνουμε αυτά ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας. Όπως είπε θα έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας και είναι φυσιολογικό γι’ αυτό ο κόσμος θα πρέπει να έχει την υπομονή και να μας στηρίζει».

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος