Έντονη αντίδραση ΑΠΟΕΛ για το λουκέτο σε φιλοξενούμενους-«Ξεγύμνωμα της αδυναμίας του κράτους»

Ανακοίνωση με σκληρή γλώσσα εξέδωσε ο ΑΠΟΕΛ, με αφορμή την απόφαση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων, αναφέροντας ότι, «είναι ξεκάθαρο ξεγύμνωμα της αδυναμίας του κράτους και της πολιτείας να αντιμετωπίσει μεμονωμένα φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους». 

Για ακόμα μια φορά, αναφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι, «γινόμαστε μάρτυρες μιας απόφασης που επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο και καμία στρατηγική ακόμα και 5 χρόνια μετά την πλήρη εφαρμογή του νόμου περί αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα.  Θα εφαρμοστεί μια απόφαση που έχει ως αποτέλεσμα για τον ένα, δύο ή τρεις ταραξίες, να στερείται η δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες άλλους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας, να πάνε στα γήπεδα και να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο».

Όπως σημειώνει ο ΑΠΟΕΛ, «λέγαμε ότι δεν θα φθάναμε ποτέ στο τραγικό παράδειγμα της Ελλάδας που έχει απαγορεύσει την μετακίνηση φιλάθλων εδώ και 20 χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις και έχει φθάσει στο σημείο να διοργανώνει αγώνες χωρίς ούτε και ένα φίλαθλο επειδή ποτέ και κανένας δεν προσπάθησε σοβαρά να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και όμως τα καταφέραμε αφού με την πολιτική που εφαρμόζονται οι αποφάσεις, χωρίς κανένα πλάνο ή στρατηγική, οδεύουμε μαθηματικά προς τον πλήρη αποκλεισμό όλων των φιλάθλων από τα γήπεδα. Και είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι θα πανηγυρίζουν κιόλας, για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν». 

Σε μια μικρή χώρα όπως την Κύπρο, τονίζεται, «αδυνατούμε να κάνουμε τα βασικά, μέσα στην κοινωνία, για αυτό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε για ακόμα μια φορά ημίμετρα που την ζημιά που θα προκαλέσουν, θα πληρώσει μόνο το άθλημα του ποδοσφαίρου και οι ίδιες οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Και αυτά συμβαίνουν επειδή το κράτος, οι νομοθέτες και οι φορείς τους, δεν επιλέγουν να προνοήσουν, αλλά με ελαφρά καρδία αποφασίζουν, την εφαρμογή της λαϊκής φράσης, «πονάω χέρι, κόβω χέρι».

Δειτε Επισης

Δύσκολη νίκη και πρόκριση για την Ομόνοια 29Μ στο Κύπελλο Κόκα Κόλα
Νίκη για Αγία Νάπα και πρόκριση στη Β' φάση του Κυπέλλου
Θλίψη στην Ανόρθωση για την απώλεια του Γιάγκου Φραγκουλίδη
Η προπονητική στο επίκεντρο του 1ου Επιστημονικού Αθλητικού Συνεδρίου του ΚΟΑ
Στην παρουσία Προέδρου UEFA και άλλων αξιωματούχων η γιορτή για 90χρονα ΚΟΠ
Με κόσμο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση-Ενημέρωση για τα εισιτήρια
Σπουδαίες αποδόσεις στη Fonbet για τις νίκες Ομόνοιας και Πάφου στα ευρωπαϊκά-Ακλόνητο φαβορί ο ΑΠΟΕΛ
Δύο αγώνες για το Κύπελλο Coca-Cola
Για την ώρα στηρίζουν τον Οκκά στην Ανόρθωση
Με Κακουλλή στη Σκωτία η Ομόνοια, εκτός αποστολής ο Ατζίλι