Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»

Το ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΑΠΟΕΛ, τα αγωνιστικά δεδομένα και τον μεγάλο τελικό κυπέλλου, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου στον ΣΠΟΡ FM.

«Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς, που μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικός στην προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή μας συμμετοχή στη νέα σεζόν. Το δεδομένο είναι πως εάν κερδίσουμε, διασφαλίζουμε την Ευρώπη. Εκεί είναι που στρέφουμε την προσοχή μας. Στο πώς θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να τα καταφέρουμε. Και για τον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντικό παιχνίδι, συνεπώς το έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον που υπάρχει και στις δύο πλευρες, είναι ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αναμέτρηση της Κυριακής. Απ’ εκεί και πέρα, είναι το κλασικό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου, που πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον των Κύπριων φιλάθλων. Η νίκη σε αυτούς τους αγώνες είναι πάντα σημαντική, ξεχωριστή και ιδιαίτερη, ανεξάρτητα από το βαθμολογικό κίνητρο. Καταφέραμε να κερδίσουμε τα δύο από τα τρία φετινά ντέρμπι «αιωνίων» και ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά αυτού του αποτελέσματος».

Για τα βαθμολογικά δεδομένα: «Μετά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής ο δρόμος για εμάς είναι ξεκάθαρος. Χρειαζόμαστε μια νίκη για να κλειδώσουμε τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Υπάρχουν και κάποια άλλα σενάρια που μας δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο με διαφορετικά αποτελέσματα, όμως αυτά δεν τα σκεφτόμαστε και δεν μας απασχολούν. Επικεντρωνόμαστε μόνο στο σενάριο που μπορούμε να ελέγξουμε εμείς. Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους δύο μήνες και σήμερα κρατά την τύχη της στα δικά της χέρια όσο αφορά την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Έχουμε έναν αγώνα, μπροστά στον κόσμο μας και όλοι μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια για να τα καταφέρουμε».

Για την προσπάθεια των τελευταίων δύο μηνών: «Η Διοίκηση αναγνωρίζει την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες. Αναγνωρίζει πως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Στις 25 Φεβρουαρίου παίζαμε με τον Άρη στη Λεμεσό για την 1η αγωνιστική των play-offs και είχαμε σε βάρος μας τις πιθανότητες ακόμη και για ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού βρισκόμασταν στο -10 από την πρώτη θέση, στο -7 από τον τότε δεύτερο Άρη, στο -3 από την 3η θέση και στο -1 από την 4η θέση. Εάν χάναμε εκείνο το παιχνίδι, πολύ δύσκολα θα ανατρέπαμε τα δεδομένα. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, με την συμπαράσταση του κόσμου μας, έκαναν την αντεπίθεση και φτάσαμε μέχρι το -4 από την κορυφή. Σήμερα κρατάμε την τύχη μας για την Ευρώπη στα δικά μας χέρια. Αναμφίβολα ο στόχος της Ομόνοιας είναι πάντοτε η πρώτη θέση, όμως δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την πολύ μεγάλη προσπάθεια της ομάδας, την πίστη, την αφοσίωση και την επιθυμία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές για να ανατρέψουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Έφτασαν κοντά και στην μεγαλύτερη ανατροπή, ωστόσο τώρα έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα για να πάρουμε θέση στην Ευρώπη, κάτι που για πολλούς φάνταζε σχεδόν απίθανο πριν δύο μήνες. Οφείλουμε να τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε και ακολούθως να συγκεντρωθούμε στον στόχο της κατάκτησης του κυπέλλου».

Για την ήττα από την ΑΕΚ: «Αν και το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε κοντά στο πώς το είχαμε σχεδιάσει, δυστυχώς δεν καταφέραμε στις πολύ καλές προϋποθέσεις που δημιουργήσαμε στην περιοχή της ΑΕΚ, σε τουλάχιστο τρεις περιπτώσεις, να τελειώσουμε σωστά τις φάσεις όπως δείξαμε στο παρελθόν ότι μπορούσαμε και να προηγηθούμε, κάτι που θα άλλαζε την εξέλιξη του αγώνα. Το γκολ που δεχτήκαμε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έκανε πιο δύσκολο το έργο μας και έπειτα, το 2-0 ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να ανατραπεί. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα αρχικά ο κόσμος μας που ήταν στο γήπεδο και έπειτα ο προπονητής, έδειξαν τον δρόμο για την επόμενη ημέρα. Ο κόσμος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές και έδωσε το σύνθημα για τον επόμενο αγώνα, ενώ ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως δεν έχει κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες 8-9 εβδομάδες και σημείωσε τη σημαντικότητα να συγκεντρωθούμε στο πώς θα εξασφαλίσουμε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη αγωνιστική. Σίγουρα όλους μας στεναχώρησε η ήττα από την ΑΕΚ, όμως για την προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες πρέπει να συνεχίσουμε και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Για τη στήριξη του κόσμου πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Ήταν συγκινητική η προσπάθεια του κόσμου μας να στηρίξει την ομάδα και να της δείξει ότι, μπορεί να μην βρίσκεται στο γήπεδο λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων, αλλά παραμένει με πίστη στο πλευρό της. Ήταν εντυπωσιακές οι εικόνες με τον κόσμο στις αερογέφυρες και τη συνοδεία της αποστολής στον αυτοκινητόδρομο. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα να βλέπει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και κάνει και αυτός τη δική του για να βοηθήσει την επίτευξη των στόχων μας».

Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Εκτός από τον αγώνα της Κυριακής θα είναι οι τραυματίες Μπέζους, Λανγκ και Φαμπιάνο, ενώ επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι ξανά διαθέσιμος ο Φράνσον που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Όσο αφορά τους Λανγκ και Φαμπιάνο, κατά τη διάρκεια της διακοπής θα δούμε την πρόοδό τους και θα αναλόγως θα διαφανεί το πότε θα επιστρέψουν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης».

Για το αίτημα της Πάφος FC για αλλαγή έδρας του τελικού: «Η Πάφος FC δεν επικοινώνησε μαζί μας για το αίτημα που κατέθεσε, πήγε κατευθείαν στην ΚΟΠ. Η θέση μας στο θέμα αυτό παραμένει ίδια όπως ήταν πάντοτε και όπως δημόσια την έχουμε εκφράσει σε διάφορες περιπτώσεις κατά το παρελθόν: Η προκήρυξη δεν πρέπει να αλλάζει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλαγές στην προκήρυξη θα πρέπει να γίνονται πριν ξεκινήσει η κάθε σεζόν, υπό τις σωστές διαδικασίες και πάντα με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου μας. Συνεπώς και για το θέμα της έδρας του τελικού, εάν οποιαδήποτε ομάδα έχει εισηγήσεις και επιθυμεί αλλαγές, αυτό θα πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν και εάν θα ληφθούν άλλες αποφάσεις αυτές να ληφθούν πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν».

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή