Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου

H Super League ανακοίνωσε αλλαγές στο καλεντάρι μέχρι το φινάλε της σεζόν μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League. Κι όπως προκύπτει, η λήξη του πρωταθλήματος μετατίθεται κατά μία εβδομάδα, κάτι που επηρεάζει και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που επίσης θα μετατεθεί.

Όπως ανακοίνωσε η Super League, το αρχικά ορισθέν για την Πρωτομαγιά -εξ αναβολής- ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μετατίθεται για την Κυριακή 12 Μαΐου στις 20.00. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα που θα διεξαχθεί εκείνη την ημέρα, αφού ολόκληρη η 10η και τελευταία αγωνιστική μετατέθηκε για τις 19 Μαΐου. Όσο για την 9η αγωνιστική, που επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στις 8 Μαΐου, φυσικά δεν είναι δυνατό να συμβεί λόγω της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα την επόμενη μέρα. Ως εκ τούτου μεταφέρθηκε μια εβδομάδα αργότερα (Τετάρτη 15/5).

Επί της ουσίας, μετά τη διακοπή για το Πάσχα θα ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της Super League μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας: Κυριακή 12 Μαΐου, Τετάρτη 15 Μαΐου και Κυριακή 19 Μαΐου.

Τα σενάρια για τον τελικό Κυπέλλου

Όλα αυτά βεβαίως αλλάζουν τα δεδομένα και για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη που ήταν προγραμματισμένος για τις 18 Μαΐου. Η αλήθεια είναι πως στις τάξεις της ΕΠΟ επικρατεί προβληματισμός για την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, λαμβάνοντας υπόψιν και τους ευρωπαϊκούς τελικούς που πρόκειται να διεξαχθούν εκείνες τις ημέρες.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 22 Μαΐου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Europa League, ενώ το Σάββατο 25 Μαΐου θα γίνει ο τελικός του Champions League γυναικών. Η UEFA δεν θέλει να συμπίπτουν οι δικοί της διεθνείς τελικοί, με τους εγχώριους των ομοσπονδιών-μελών της, χωρίς κάτι τέτοιο βέβαια να προβλέπεται από κάποιον κανονισμό. Πρόκειται ωστόσο για μία άτυπη ντιρεκτίβα.

Ως εκ τούτου, μια πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του τελικού που όλα δείχνουν (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες) ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου είναι η Πέμπτη 23 Μαΐου.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή εξάλλου δεν υπάρχει και ζήτημα σύνδεσης με το Final 4 της Euroleague στο μπάσκετ (24-26 Μαΐου). Μόνο για τηλεοπτικούς λόγους θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι επίμαχες ημερομηνίες, ωστόσο ιδίως στην περίπτωση που δεν υπάρχει ελληνική ομάδα στο Βερολίνο, θα «παίξει» ως επιλογή και η Κυριακή 26 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ & πλέι άουτ

8η αγωνιστική - Κυριακή 28 Απριλίου

17:00 Ολυμπιακός - Λαμία

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

20:30 Παναθηναϊκός - Άρης

5η αγωνιστική (εξ αναβολής) - Κυριακή 12 Μαΐου

20:00 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ - Λαμία

20:00 Άρης - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Ο Σίνα επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας
Τι δήλωσε ο Έμερι για Μαρτίνες και Τίλεμανς ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη
Πώς μπορούν να αλλάξουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια του 2024/25 για την Ελλάδα αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League
Ποντένσε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τελικό, θα πάμε βήμα-βήμα»
Τρελάθηκε η Ευρώπη με Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ-Τι αναφέρει ο ξένος Τύπος για την ιστορική νίκη στο «Βίλα Παρκ»
Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Καμπί μετά τον θρίαμβο στο «Βίλα Παρκ»
Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο, στην υποδοχή της αποστολής
Έμερι: Ο Ολυμπιακός άξιζε να νικήσει, τώρα είναι το απόλυτο φαβορί
Μυθικός Ελ Κααμπί: Πέρασε Ελ Αραμπί, έπιασε Ντέταρι και... συνεχίζει!
Ο 14χρονος γιος του Μαρσέλο υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ