Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο

Με τη συμμετοχή πέραν των 200 αθλητών και αθλητριών από την Κύπρο και το εξωτερικό, διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή, το 9ο Paphos Triathlon.

Ο αγώνας αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου, όσον αφορά στην Ολυμπιακή Απόσταση, σε Άνδρες και Γυναίκες και μέσω αυτού θα επιλεχθούν και οι αθλητές που θα απαρτίζουν την Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, εκτός από Κύπριους αθλητές, συμμετοχή σε μία από τις ηλικιακές κατηγορίες, ατομικές ή ομαδικές (Ανδρών, Γυναικών, Μεικτή), έχουν δηλώσει αθλητές και αθλήτριες προερχόμενοι από πέραν των 15 διαφορετικών χωρών. Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν αθλητές από Ελλάδα, Μάλτα, Ολλανδία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ρωσία, Λετονία, Γερμανία, Γεωργία, Μεξικό, Σουηδία, Λιθουανία, Πολωνία και Λευκορωσία.

Το σήμα της εκκίνησης θα δοθεί στις 07:00 της Κυριακής από τα Δημοτικά Μπάνια, για την κατηγορία Σπριντ, ενώ μια ώρα αργότερα, στις 08:00, θα εκκινήσουν οι συμμετέχοντες στην Ολυμπιακή κατηγορία. Στην Ολυμπιακή κατηγορία οι αθλητές θα κάνουν 1.5χλμ κολύμπι, 40χλμ ποδηλασία και 10χλμ τρέξιμο, ενώ στην Σπριντ οι αποστάσεις είναι μισές, δηλαδή 750μ. κολύμπι, 20χλμ ποδηλασία και 5χλμ τρέξιμο.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης θα ακολουθήσει η Τελετή Απονομής Μεταλλίων στους νικητές του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Τριάθλου «Pafos Triathlon 2024», στις 12:00μμ, στην Παραλία Αλυκές, στην Κάτω Πάφο.

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Activate Cyprus και ο Δήμος Πάφου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ιπτάμενος Μπανκέρο στην κορυφή του Top-5 του Game 7
Νίκη-έκπληξη από Λάντο Νόρις στο Μαϊάμι
Η πρώτη δημόσια αντίδραση του Τσιτσιπά μετά από τον χωρισμό με την Μπαντόσα
Πρόστιμο 30.000 ευρώ από τη Euroleague στη Φενερμπαχτσέ
Αντετοκούνμπο: O τραυματισμός, η Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό
BINTEO: Τήρησε την υπόσχεσή του ο Ντόντα Χολ και κέρασε ζελεδάκια την Τουρκάλα δημοσιογράφο
Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο