Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ιταλία στο EURO -U17

Η Εθνική Ομάδα της Ιταλίας U17 κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, στην τέταρτη συμμετοχή της σε τελικό EURO -U17, γράφοντας απόψε ιστορία.

Οι εντυπωσιακοί Azzurro, οι οποίοι ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού από την αρχή, επικράτησαν με 3-0 της δύο φορές Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, στον τελικό του European Under -17 Championship 2024, ο οποίος διεξήχθη στο Στάδιο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», στη Λεμεσό.

Το σκορ άνοιξε στο 7΄ο Federico Coletta και στο 16΄η Ιταλία κάνει το 2-0 με τον Francesco Camarda. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 50΄και πάλι ο Francesco Camarda.

Η Ιταλία είχε κερδίσει σε τέσσερις ημιτελικούς, αλλά είχε χάσει κάθε έναν από τους τρεις προηγούμενους τελικούς το 2013, το 2018 και το 2019. Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο το 1982 σε επίπεδο U16.

Η Πορτογαλία έχασε έναν τελικό EURO U17 για πρώτη φορά, ενώ είχε κερδίσει στους προηγούμενες τελικούς του EURO U17, το 2003 και το 2016 εναντίον της Ισπανίας.

Το τρόπαιο του Τουρνουά μετέφερε στον αγωνιστικό χώρο, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης και Πρεσβευτής του τουρνουά, Παύλος Κοντίδης.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο σκόρερ της Ιταλίας ο Francesco Camarda έπαιξε και στο φετινό τελικό του UEFA Youth League για την Μίλαν.

Τον τελικό παρακολούθησαν 7.120 θεατές, ενώ στα δημοσιογραφικά θεωρία τον αγώνα εκτός από τους Κύπριους δημοσιογράφους, παρακολούθησαν 6 Πορτογάλοι δημοσιογράφοι και 3 Ιταλοί.

Iταλία (Mασιμιλιανο Φάβο): Πεσίνα, Μπέντζιαμιν, Κάμα (79′ Λορικέλα), Νατάλι, Βέρντε, Σάλα (79′ Λοντάνι), Κολέτα, Ντι Νούνζιο (70′ Γκαρόφαλο), Καμάρντα (90′ Καμπανιέλο), Λίμπεραλι (70′ Μαντίνι), Μοσκόνι.

Πορτογαλία (Ζοάο Σάντος): Ντ. Φερέιρα, Ρουί Σίλβα, Ρ. Μότα, Κούνια, Φελισίσιμο (71′ Ντάιμπερ), Κέντα (71′ Τροβίσκο), Γκ. Σίλβα (63′ Πατράο), Σιμόες (63′ Τ. Φερέιρα), Ε. Μότα, Ε. Φερνάντες (63′ Βαρέλα), Μόρα.

Ο τεχνικός της Ιταλίας, João Santos, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα συνεχάρη την Ιταλία για την νίκη της και πρόσθεσε ότι ξεκίνησαν τον αγώνα καλά. Ανέφερε, παράλληλα, ότι στο τέλος του Α΄ ημιχρόνου είχαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν. Η Ιταλία, συνέχισε, ήταν καλύτερη και άξιζε την νίκη.

Ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, ο Πορτογάλος διεθνής, Rodrigo Mora, είπε μετά τη βράβευση του ότι νιώθει υπερηφάνεια, αλλά ήθελε να κερδίσουν το τουρνουά. Σημείωσε ότι ο αγώνας ήταν δύσκολος για αυτούς και είναι λυπημένοι για το αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στην U19 για να το κερδίσουν.

Καλύτερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ιταλός διεθνής Francesco Camarda.

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»