Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας

Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά και πολιτειακών και αθλητικών αξιωματούχων από Κύπρο και Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η επίσημη τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, η επίσημη τελετή θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ξεκινήσει στις 19:00.

Όπως σημειώνεται, πέρα από τους Κύπριους Κρατικούς, Πολιτειακούς και Αθλητικούς αξιωματούχους, αρκετοί Έλληνες επίσημοι θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους στην τελετή, που θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα αρχή στον κυπριακό αθλητισμό. Μεταξύ αυτών, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αθλητικού Δικαίου Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο Καθηγητής της Έδρας της Αθλητικής Δεοντολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, η πρόεδρος των Ολύμπιανς Ελλάδας Βούλα Κοζομπόλη και η αντιπρόεδρος του σωματείου Ελλήνων Ολυμπιονικών Ευαγγελία Μωραϊτίδου.

Το πρόγραμμα της τελετής εγκαθίδρυσης, περιλαμβάνει την προβολή video το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για την εγκαθίδρυση, χαιρετισμό από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ελλάδος Ζέττα Μακρή, ομιλία από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ευθύμιο Α. Ευθυμίου, ομιλία από την πρόεδρο της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας Δρ. Χριστίνα Ιωάννου η οποία θα αναλύσει τους σκοπούς και στόχους της Σχολής καθώς και τους τομείς λειτουργίας της και σύντομη ομιλία από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ελλάδος Γιώργο Μαυρωτά σχετικά με την σύμβαση «ΜΑΚΟΛΙΝ». Η εγκαθίδρυση της Σχολής θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη διάρκεια της τελετής, οι διοργανωτές θα βραβεύσουν μεταξύ άλλων Κύπριους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»