Προανήγγειλε νέο λογισμικό για κάρτα φιλάθλου ο Χαρτσιώτης-Μήνυμα σε σωματεία για τους οργανωμένους

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τους Συνδέσμους Φιλάθλων, ενώ αποκάλυψε πως εντός Δεκέμβρη ή στις αρχές του νέου έτους πιθανότατα θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό μέσο, μίλησε τόσο για τους Συνδέσμους Φιλάθλων που θέλουν να έχουν οι ομάδες, όσο και για τη νέα κάρτα φιλάθλου που έρχεται προσεχώς.

Επίσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της βίας στα γήπεδα, τονίζοντας πως η νομοθεσία σχετικά με αυτό το θέμα -πιθανότατα- θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο εντός Δεκέμβρη ή στις αρχές του 2025.

Διαβάστε απόσπασμα των όσων είπε:

«Εντός του Δεκέμβρη ή το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη ευελπιστώ ότι η νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετά στη Βουλή για ψήφιση. Προχωρά και ο νομοτεχνικός έλεγχος για τους συνδέσμους φιλάθλων για να μπουν κάτω από την επίσημη ομπρέλα εταιρείας ή σωματείου, αν επιθυμούν να έχουν τέτοιο σύνδεσμο. Δεν μπορούν να γίνονται επεισόδια από άτομα με διακριτικά χρώματα της ομάδας και μετά οι ομάδες να λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα άτομα. Αν δεν θέλουν τα σωματεία και εταιρείες να έχουν σχέση με αυτά τα άτομα, τότε δεν πρέπει να τους επιτρέπουν σε κατάσταση ομαδοποίησης να χρησιμοποιούν, τα σύμβολα τα χρώματα και τις σημαίες του σωματείου τους και θα πρέπει αυτά τα άτομα να μένουν μακριά».

Όσον αφορά τη νέα κάρτα φιλάθλου που έρχεται ο Υπουργός ανέφερε:

«Η κάρτα φιλάθλου είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο μέχρι σήμερα δεν απέδωσε αυτά που ανέμενε ο Κύπριος φίλαθλος. Υπήρξαν κενά. Λέχθηκε για κατάργηση, όχι η Πολιτεία δεν είναι υπέρ της κατάργησης αλλά της συμπλήρωσης όλων εκείνων των κενών που έχουν εμφανιστεί προκειμένου να έχει απτά και πραγματικά αποτελέσματα. Θα παραμείνει η κάρτα φιλάθλου, θα συμπληρωθεί και μετά από μια πολύ πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα μέσα ή μέχρι τέλος του Γενάρη, εγκαθίσταται το νέο λογισμικό σύστημα του ΚΟΑ το οποίο θα ενωθεί με όλα τα στάδια για να μπορεί να γίνει η κατάλληλη ταυτοποίιηση του όποιου παραβάτη. Το λογισμικό αυτό είναι έτοιμο. Έχει ήδη γίνει συνάντηση με την επίτροπο προσωπικών δεδομένων με τον ΚΟΑ και έχει εγκριθεί αυτό το λογισμικό. Ακολουθεί μία συνάντηση όπως μου είπε ο πρόεδρος του ΚΟΑ τις επόμενες μέρες με τον Υφυπουργό καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής ο οποίος θα συμπληρώσει κάποια τελευταία τεχνικά θέματα και περί το τέλος του Γενάρη θα γίνει η διασύνδεση με τα γήπεδα.

Εφόσον εφαρμοστεί αυτό το λογισμικό θα είναι απαραίτητο πλέον να επικαιροποιηθεί και αυτή καθ΄αυτή η κάρτα φιλάθλου. Γιατί αυτή που κρατούμε σήμερα, η οποία έχει λήξει και την κρατάμε προσωρινά, θα καταργηθεί. Θα πρέπει να εκδοθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο μια νέα κάρτα φιλάθλου η οποία είναι πολύ πιο επικαιροποιημένη και δεν θα παρουσιάζει τα κενά που παρουσιάζει η παρούσα όπου κάποιες φορές κάποιος βάζει διαφορετική φωτογραφία από τον νόμιμο κάτοχο της κάρτας. Περί το τέλος του Γενάρη θα καταργηθεί και θα δοθούν οδηγίες από τον ΚΟΑ για το πως θα εκδοθεί νέα επικαιροποιημένη κάρτα η οποία θα είναι συμβατή με το λογισμικό του ΚΟΑ και τα σχετικά συστήματα γηπέδων της πρώτης Κατηγορίας».

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τον εμπρησμό στο όχημα του Πριέτο η Ανόρθωση-«Ελπίζουμε να υπάρξει γρήγορη διαλεύκανση»
Με διεθνή καλλιτέχνη η φιέστα της Πάφου-Αναμένεται ανακοίνωση
Νέος πρόεδρος της Σαλαμίνας ο Πάρις Ανδρέου
Οι λεπτομέρειες για τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ και ο απολογισμός Κωνσταντίνου
Στόχος εμπρηστών ο σκάουτερ της Ανόρθωσης (pics)
Σπιλέφσκι: Ελπίζω η Πάφος να κατακτήσει το κύπελλο και ο Άρης να πάει στο Europa League
Μίλησε για το μέλλον του στην Ομόνοια ο Αναστασίου-«Είπαμε κάποια πράγματα με τη διοίκηση»
Καρσέδο: Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ, εύχομαι να ορθοποδήσει την επόμενη σεζόν
Η απάντηση του Σάμιου για το μέλλον του στον ΑΠΟΕΛ
Συμβιβασμός σε ΓΣΠ και Άλφαμεγα-Άνετη νίκη για την ΑΕΚ