«Θα δώσουμε τα πάντα για το καλό της Κύπρου»

Την υπόσχεση ότι οι Κύπριοι διεθνείς θα κάνουν τα πάντα, ώστε να έρθει η πολυπόθητη νίκη στον αυριανό (13/10 21:45) αγώνα με τη Βοσνία στο ΓΣΠ, που θα φέρει-αν δεν κερδίσει το Ισραήλ το αδιάφορο Βέλγιο στις Βρυξέλλες- στον προθάλαμο του Euro 2016, έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πάμπος Χριστοδούλου.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
«Είχα πει πως αυτός ο όμιλος θα παιχθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική και πιστεύω δικαιώθηκα. Αυτό που υπόσχομαι είναι πως τα παιδιά θα δώσουν τα πάντα για το καλό της Κύπρου, πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε παραπάνω βαθμούς. Εύχομαι αν γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει και να πανηγυρίσει την πρόκριση».
 
Σε ερώτηση που δέχθηκε ο προπονητής μας, να συγκρίνει την Βόσνια του πρώτου γύρου με αύριο.
«Κατά την προσωπική μου απόψε τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές πατάει καλύτερα, είναι μια έμπειρη ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Είναι φυσιολογικό να δούμε με Βοσνία που θα καίγεται για τους τρεις βαθμούς και σίγουρα το έργο μας θα είναι αρκετά δύσκολο».



Ο κόσμος θέλει πρόκριση, αυτό δημιουργεί άγχος και πίεση;
«Ο κόσμος ήταν δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια. Τους ευχαριστούμε, από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ο στόχος μου ήταν να κάνουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Αυτό το πετύχαμε. Ο κόσμος μπορεί να σε βοηθήσει θετικά αλλά και αρνητικά ανάλογα με την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Όλοι ευχόμαστε να κερδίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον άθλο μας.
 
Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει εμείς θα χειροκροτήσουμε την προσπάθεια.Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, οι ποδοσφαιριστές μας έχουν αποβάλει πλέον την πίεση και πιστεύουν στους εαυτούς τους».
 
Ο Τζέκο μίλησε για εκδίκηση
«Καλά κάνει και είναι λογικό, θέλει να πάρει την νίκη η ομάδα του. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί για να πάρουμε την νίκη. Θα το πω ακόμη μια φορά ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να κερδίσει».
 

Θα είναι άδικο να μην προκριθούμε;
«Ξεκινώντας αυτή την διοργάνωση κανένας δεν πίστευε, εγώ μέσα μου και οι ποδοσφαιριστές μου το λέγαμε μεταξύ μας, από κει και πέρα ότι έχουμε δείξει το είδατε.
 
Σε κάποια παιχνίδια δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι αλλά υπήρχαν και παιχνίδια που λέγαμε από μέσα μας πως αδικηθήκαμε. Στο τέλος της ημέρας παίρνεις αυτό που δικαιούσαι. Σπουδαίο κατόρθωμα για μένα είναι πως τελευταία μέρα διεκδικούμε τα πάντα. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα»

Για το οικογενειακό κλίμα:
"Γουστάρω να είμαι στην Εθνική, τρελάθηκα μαζί με τους παίκτες... Ένας φυσιοθεραπευτής μας όταν πανηγύριζε, χοροπηδούσε και ας είναι 100 κιλά και πρώτη φορά τον είδα να κάνει έτσι... Όλοι είμαστε σαν οικογένεια. Υπάρχει χημεία ανάμεσα σε μένα και τους παίκτες. Και σαν λαός πρώτα πρέπει να υπάρχει η οικογένεια και μετά να βγαίνουν τα χαρίσματα πέραν από τις τακτικές κλπ. Αυτή η ομάδα έχει πάρον και μέλλον, αυτό το λέει το αυριανό παιχνίδι, αλλά και μέλλον άμα δείτε το μέσο όρο ηλικίας. Αν δεν έρθει αύριο η επιτυχία, θα έρθουν στο μέλλον επιτυχίες".

Από τους ποδοσφαιριστές το παρών έδωσε ο Αντώνης Γιωργαλλίδης
"Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Σεβόμαστε την ομάδα της Βοσνίας. Είμαι σίγουρος πως όλοι στην Εθνική θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας για να πάρουμε τη νίκη. Κάποτε στο ποδοσφαιρο δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Το είδαμε με Ουαλία και Βέλγιο. Το σημαντικό είναι στο τέλος η Εθνική Ομάδα να χειροκροτηθεί.


Η Εθνική είναι μια οικογενεία και δεν το λέω απλά για να το πω... Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε...Εύχομαι η Παναγία, ο Θεός και όλοι οι άγγελοι να μας βοηθήσουν, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Όλοι θέλουν να είναι γεμάτο το γήπεδο, όμως το συναίσθημα είναι πολύ διαφορετικό όταν είναι γεμάτο για την Εθνική. Όπως και για σας όταν είναι για μια ομάδα να κάνετε ρεπορτάζ είναι καλό το συναίσθημα, όμως όταν πάτε στην Εθνική είναι κάτι διαφορετικό.... Έτσι και για μας κάτι ξυπνά μέσα μας...".

Παρών στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας πριν τον καθοριστικό αγώνα με τη Βοσνία ήταν και ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. 






Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους