Ενθουσιώδες υποδοχή στην Αμερική

Οι δύο Σύλλογοι, σε μια ιστορική, κοινή συνεδρία του ΔΣ του Παγκυπρίου παρουσία του Προέδρου της Ανόρθωσης και του Κύπριου πρέσβη στην Αμερική, διδυμοποιήθηκαν επισημοποιώντας τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις και άνοιξαν τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασία.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος του Παγκυπρίου, καλωσόρισε τον κ. Χρήστο Πουλλαΐδη, μιλώντας με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την Ανόρθωση ενώ εξήγησε σε αδρές γραμμές τον ρόλο του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής και ανέφερε μερικές πτυχές από το έργο του.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Πουλλαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για την ιστορική στιγμή και ενημέρωσε τους ομογενείς για το έργο που επιτελείται στην Ανόρθωση:
«Είναι με μεγάλη χαρά, που στέκομαι σήμερα ενώπιόν σας. Αισθάνομαι, ως Έλληνας Κύπριος της διασποράς και εγώ, μεγάλη υπερηφάνεια οποτεδήποτε συναντώ απόδημους συμπατριώτες μου.
Ως Πρόεδρος ενός Ιστορικού Συλλόγου, της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, είναι βαθιά η συγκίνησή μου, να προχωρούμε στην διδυμοποίηση του Συλλόγου μας με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής. Δυο Σωματεία, τα οποία έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις, με προμετωπίδα τον διαρκή αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου μας και επιστροφή στις κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας.
Όπως ίσως θα γνωρίζετε, η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς καταταλαιπωρηθεί από αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Προβλήματα, τα οποία έθεσαν και αυτή ακόμα την ύπαρξή της εν αμφιβόλω. Οι στόχοι και σκοποί του Συλλόγου ωστόσο είναι τέτοιοι, που δεν μας επιτρέπεται να τον αφήσουμε αβοήθητο, στο έλεος των προβλημάτων και δυσκολιών.


Με πλήρη συναίσθηση του βάρους της ευθύνης, αναλάβαμε το έργο της ανορθώσεως της Ανόρθωσης. Με αυστηρό οικονομικό πλάνο πενταετίας, με πρωταγωνιστικό όραμα πλήρως εναρμονισμένο με τις οικονομικές πραγματικότητες που φτάνει μέχρι το 2020, επιδίωξη είναι η επαναφορά της Ανόρθωσης στην κορυφή, ώστε να παραμείνει εκεί.
Η δημιουργία ποδοσφαιρικής εταιρείας, το 30% της οποίας ελέγχεται από το Σύλλογο, βοήθησε στην εμπέδωση του επαγγελματισμού, της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτό με τη σειρά του, αποκατέστησε την αξιοπιστία του ονόματος «Ανόρθωσις» σε ζηλευτά επίπεδα σε Κύπρο και εξωτερικό και επανέφερε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων προς το οικοδόμημά μας.

Σήμερα, στη Ανόρθωση πνέει πλέον νέος, καθάριος αέρας. Οι οικονομικές υποθέσεις που ταλάνιζαν το Σύλλογο και έφταναν τις δεκαεννέα, μία προς μία τακτοποιούνται, με αυστηρό πρόγραμμα και οικονομική βοήθεια από φίλους της Μεγάλης Κυρίας. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι από τις 19 υποθέσεις που είχαμε, μας απέμεινε μόνο μία για να εξοφλήσουμε. Είμαστε πλέον καλοπληρωτές προς το κράτος, τα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συνάψαμε δάνεια στο παρελθόν και σε όλους τους πιστωτές, συνεργάτες και εργαζόμενούς μας. Οι οφειλές ολοένα και μειώνονται, ρίχνοντας μέσα σε τρία χρόνια το χρέος από περίπου 17 εκατομμύρια σε κάτω από 10!

Σήμερα, η Ανόρθωσις επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Πέραν από το ποδόσφαιρο και τα τμήματα πετόσφαιρας ανδρών και γυναικών και τον πολιτιστικό της όμιλο, έχει με επιτυχία προχωρήσει στη λειτουργία τμήματος φούτσαλ. Φέτος, επανασυστάθηκε το τμήμα καλαθόσφαιρας, για πρώτη φορά από το 1974. Επιπλέον, δημιουργήθηκε τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου ενώ συμμετείχαμε για πρώτη φορά επιτυχώς σε αγώνες άρσης βαρών. Στόχος, είναι η Ανόρθωσις να βρίσκεται παντού και να είναι πρωταγωνίστρια!


Αν παραμείνουμε πιστοί στον σχεδιασμό μας, η Ανόρθωσις θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια, πρωτοπόρα, πρωταθλήτρια. Το μεγάλο στοίχημα, είναι ο Σύλλογος να καταστεί αυτάρκης οικονομικά και να μπορεί να στηρίζεται στα έσοδά του και να μην χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας.

Είμαι πάντοτε αισιόδοξος και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Βλέποντας την αγάπη του κόσμου γι’ αυτή την ομάδα, αντιλαμβανόμενος την δική σας αγωνία, εδώ στην ξενιτιά για το μέλλον του Συλλόγου μας, νιώθοντας το πείσμα των Αμμοχωστιανών, είμαι αισιόδοξος πως θα κατορθώσουμε όχι απλά να επιβιώσουμε αλλά να θριαμβεύσουμε. Παλεύουμε άλλωστε για κάτι ιερό: για την ιδέα της Ανόρθωσης, για το όραμα της Αμμοχώστου, για τον πόθο της Επιστροφής, για την Κύπρο μας. Αναμένω τη συμπαράσταση και τη συμβολή όλων, για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είμαστε η Ανόρθωσις και θα επικρατήσουμε!»
  




Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος