«Οι τ/κ θεώρησαν ότι είναι ένα απλό χαρτί»

 Στο θέμα της ένταξης των Τουρκοκυπρίων στην ΚΟΠ αναφέρθηκε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. 

«Πριν από ένα μήνα περίπου έγινε συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΠ όπου οι εκπρόσωποι της Τ/Κ Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην ΚΟΠ. Ήρθαν στην ομοσπονδία θεωρώντας ότι είναι καθόλα έτοιμοι, αγνοώντας κάποια συγκεκριμένα και σημαντικά θέματα. Η αίτηση ένταξης θεώρησαν ότι είναι ένα απλό χαρτί αίτησης και όχι ολόκληρη και συγκεκριμένη διαδικασία όπως περιγράφεται μέσα στο καταστατικό μας και τους κανονισμούς σωματείων στην ΚΟΠ.

Οι κανονισμοί προνοούν ότι μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υπάρχει εγγραφή της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο της Κυπριακής Δημοκρατίας,  σύμφωνα με το νόμο περί σωματείων ή λεσχών, ή στον έφορο εταιρειών ως μη κερδοσκοπική εταιρεία. 

Τέτοια εγγραφή δεν προσκομίστηκε, ούτε οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο ότι η Τ/Κ Ομοσπονδία ήταν οπουδήποτε εγγεγραμμένη ή είχε νομική υπόσταση το 1955, όταν δημιουργήθηκε.  

Επομένως για να γίνει αποδεκτή αίτηση εγγραφής θα πρέπει να γίνει πρώτα εγγραφή σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά και τους κανονισμούς της ΚΟΠ. Είναι θέμα της Τ/Κ Ομοσπονδίας τι θα αποφασίσει τελικά τι θα πράξει και ασφαλώς η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ΚΟΠ»
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος