Κατατρόπωσε με εξάρα την ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ (βίντεο)

Άλλο ένα θρίαμβο με μεγάλο σκορ στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος συνέτριψε με 6-0 την ΑΕΛ, η οποία πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει μεγάλες δυνατότητες στη φετινή σεζόν. Πέραν της βαθμολογικής σημασίας. η νίκη των γαλαζοκίτρινων έχει και ψυχολογικό χαρακτήρα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον Αστέρα.

Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη για τον ΑΠΟΕΛ που παραμένει αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε την τέταρτη ήττα που την κρατά στην 8η θέση και τους επτά βαθμούς. Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η παραγωγικότητα του 

Την αρχή για τον θρίαμβο του ΑΠΟΕΛ φρόντισε να την κάνει ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Γιώργος Εφραίμ.  Με δύο 
«βολίδες» έξω από την περιοχή, στο 14’ και το 16’, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του κάτω από τα δοκάρια, και έτσι έφερε τον ΑΠΟΕΛ μπροστά με 2-0.
 
 
Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έγιναν απλά για την ομάδα της Λευκωσίας που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στην ΑΕΛ που δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να αντιδράσει. Τη σκυτάλη από τον Γιώργο Εφραίμ πήρε ο Καβενάνγκι που στο 37’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος το τραγικό λάθος του Ντεγκρά ο οποίος του έδωσε… την πάσα και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-0 για τον ΑΠΟΕΛ.
 
 
 
 
 

Ο ίδιος παίκτης στο 55’ ευνοούμενος και από την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων σημείωσε το 4-0. Ενδιάμεσα των δύο γκολ του Αργεντινού, ο συμπατριώτης του Τόμας Ντε Βινσέντι με σουτ σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 58’ ήρθε η σειρά του Αρτυματά να γράψει το όνομά του στο πίνακα των σκόρερ και να  ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 5-0. O Kύπριος μέσος στο 89' ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ατράντε και ο διαιτητής Χαράλαμπος Χαραλάμπους έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καβενάνγκι δεν έχασε την ευκαιρία και με χατ τρικ σχημάτισε το τελικό 6-0. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Την ευθύνη για την ήττα πήρε πάνω του ο τεχνικός της ΑΕΛ, Χριστάκης Χριστοφόρου, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους παίκτες. Από την άλλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και έστρεψε την προσοχή στο ματς με τον Αστέρα.

Χριστάκης Χριστοφόρου: «Το αποτέλεσμα μιλά μόνο του. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Πρέπει να μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση για τη συνέχεια».

Τιμούρ Κετσπάγια: «Με ικανοποιεί αυτό που σταματήσαμε εκεί που μείναμε πριν δύο εβδομάδες. Ήταν πολύ ευχάριστο και βλέπουμε τη συνέχεια στην Ευρώπη. Πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε συνέχεια στην Ευρώπη. Για άλλη μία φορά συγχαρητήρια στους παίκτες». 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 14', 16' Εφραίμ, 37', 55', 90+1' Καβενάγκι, 58' Αρτυματάς.

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι / Σοάρες, Αϊρόσα, Φλέτσερ, Σαρδινέρο.

Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια):
 Βάτερμαν, Σέρζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Ντε Βινσέντι (72’ Αλωνεύτης), Αρτυματάς, Μοράις, Εφραίμ (46' Βάντερ), Βινίσιους (59' Μακρίδης), Καβενάγκι.

ΑΕΛ (Χριστάκης Χριστοφόρου): Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σαμπού (60' Οχένε), Αντράδε, Ρομπέρ (88’ Καραγκούνης), Σοάρες, Μέσκα (58' Φέλτσερ), Ελευθερίου, Κουταντέρ, Σαρδινέρο, Σέμα.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Α' Βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους
Β' Βοηθός: Γιώργος Σάββα
4ος : Αριστείδης Χρίστου
1ος Επιπρόσθετος: Θωμάς Μούσκος
2ος Επιπρόσθετος: Κώστας Νικολάου
Παρατηρητής: Ιωάννης Χατζηιωσήφ   
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος